Οι τοποθετήσεις του πρώην υπουργού Νίκου Φίλη απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά και τα δηλητηριώδη «εύσημα» στον Ευκλείδη Τσακαλώτο πριν από λίγες ημέρες, προκαλούν νέες αναταράξεις στην κυβέρνηση.

Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», η κυβέρνηση θυμίζει «ξεκούρδιστη μπάντα», με το παιχνίδι που παίζει πλέον να είναι «ο αδειάσας του αδειάσαντος...», αφού (με επίκεντρο κυρίως τον Νίκο Φίλη και τις ηχηρές παρεμβάσεις του) βουλευτές και υπουργοί τοποθετούνται ανάλογα, δίνοντας τη δική τους απάντηση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις επισημάνσεις και στους κινδύνους που επισήμανε για τους πλειστηριασμούς ο Νίκος Φίλης από το κανάλι της Βουλής απάντησε νωρίς το πρωί ο βουλευτής Βέττας, υποστηρίζοντας ότι όλοι οι βουλευτές είναι ευαίσθητοι με την πρώτη κατοικία και όχι κάποιοι περισσότερο από άλλους (εννοώντας προφανώς τον πρώην υπουργό Παιδείας).

Ο Νίκος Φίλης μίλησε επίσης και για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που υπονομεύουν την ανάπτυξη, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αδειάζει με τη σειρά του τον πρώην υπουργό Παιδείας, αφού, όταν ερωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι τα νομοσχέδια αυτά τα έχει ψηφίσει και ο ίδιος ο Νίκος Φίλης.