Ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής προκάλεσε η ομιλία του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και οι υποδείξεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης για τον ορθό τρόπο με τον οποίον θα πρέπει να πολιτεύονται. Ο κ. Βούτσης μίλησε για ακραία αντιπολιτευτική υστερία και "κατήγγειλε" ότι κυοφορείται αντι-ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό μέτωπο το οποίο χτίζεται πάνω σε σαθρά υλικά, με πολιτικές ιδιοτέλειες και σε βαθιά συντηρητική πολιτική.

"Οι εμπνευστές του θα διαψευσθούν. Ζητάτε εκλογές γιατί σας τις επιβάλλουν τα συμφέροντα που έχασαν το καθεστώς ασυλίας" είπε ο κ. Βούτσης προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση κομμάτων της αντιπολίτευσης. "'Ακουσα τον Πρόεδρο της Βουλής να απευθύνεται στην αντιπολίτευση. Δεν άκουσα κανένα ψήγμα αυτοκριτικής για την αντιπολίτευση που ασκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα μιλήσατε για τον ΕΦΚΑ. Που ήσασταν κύριε Πρόεδρο όταν η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή -εκτός Μνημονίου μάλιστα- μείωνε τα ασφαλιστικά ταμεία σε τρία; Τι λέγατε τότε; Θυμάστε;" είπε αρχικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας και συνέχισε : "Δεν άκουσα για όσα λέγατε περί σεισάχθειας. Για το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.Για όσα λέγατε για τη φοροδιαφυγή.Αποτύχατε παταγωδώς. υποσχόσασταν τρίς δισεκατομμύρια σε έξι μήνες και φέρατε 100 εκατομμύρια σε τρία χρόνια".

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν τον λόγο έλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος: "Είναι απαράδεκτο και πρωτοφανές αυτό που είπε ο κ.Βούτσης για ύποπτα κίνητρα της αντιπολίτευσης. Αν θέλει να κάνει υποδείξεις να γράψει και τους λόγους της αντιπολίτευσης, να μας λέει τι θα λέμε" είπε.
"Εγώ δεν μίλησα ποτέ για ύποπτη αντιπολίτευση" ανταπάντησε ο κ. Βούτσης.