Μήνυμα για διατήρηση των ισορροπιών και σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα στέλνει ο Κώστας Καραμανλής μέσω των γνωστών κύκλων του στα καραμανλικά στελέχη της Θεσσαλονίκης που επιδεικνύουν έντονη κινητικότητα στο θέμα των συλλαλητηρίων που διοργανώνονται στην Βόρεια Ελλάδα με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Τις ίδιες ακριβώς απόψεις διατυπώνει ο πρώην πρωθυπουργός (αλλά και οι στενοί συνομιλητές του) και στους Μακεδόνες βουλευτές της ΝΔ που έχουν επιδιώξει να συζητήσουν μαζί του αυτές τις μέρες και ιδιαίτερα στο περιθώριο της χθεσινής κοινοβουλευτικής διαδικασίας για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Διαβάστε επίσης: Στον Καραμανλή πήγαν οι Παμμακεδονικές Οργανώσεις για τη Μακεδονία

«Είναι ανάγκη και υποχρέωση να εκφράζονται μαζικά οι πολίτες όποτε προκύπτει μια τέτοιου είδους ανάγκη, ειδικά στις μέρες μας. Χρειάζεται όμως υπευθυνότητα απ' όλους. Η παρακαταθήκη του Βουκουρεστίου συνιστά την μεγαλύτερη απόδειξη ότι η αποφασιστικότητα και η πυγμή μιας χώρας πρέπει να αναδεικνύονται στο σωστό timing, αλλά και στο πραγματικό πεδίο της μάχης. Στην περίπτωσή μας, αυτό δεν είναι άλλο από τις συνομιλίες με τους συμμάχους-εταίρους και φυσικά με την απέναντι πλευρά», έλεγε χαρακτηριστικά σε «γαλάζιο» πηγαδάκι της Βουλής ένας εκ των πλέον τακτικών επισκεπτών της Παναγή Κυριακού αποτυπώνοντας τις σκέψεις του πρώην πρωθυπουργού.