Τη στάση του από στελέχη της κυβέρνησης που βιάστηκαν να καταγγείλουν και να «χρεώσουν» το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στη Χρυσή Αυγή διαχωρίζει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι το χθεσινό συλλαλητήριο έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και σημείωσε «πιστεύω ότι αυτά τα μηνύματα η κυβέρνηση πρέπει να τα ακούσει. Όποιος δεν ακούει πάει σε λάθος δρόμο».

Ο κ. Καμμένος ωστόσο κατήγγειλε και τη στάση της ΕΡΤ, δηλώνοντας: «Θεωρώ απαράδεκτη τη χθεσινή στάση της ΕΡΤ. Το θεωρώ απαράδεκτο το κρατικό κανάλι να μην κάνει ούτε ένα ρεπορτάζ για το συλλαλητήριο. Ακόμη και αν το συλλαλητήριο ήταν οπαδικό ή κομματικό, έπρεπε να το μεταδώσουν. Αυτό δείχνει ανασφάλεια σε κάποιο μέρος της κυβέρνησης, γιατί βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν ως ακραίους και "τζιχαντιστές" όσους πήγαιναν στο συλλαλητήριο. Ακραία στοιχεία παντού υπάρχουν. Και στην Αθήνα τα ίδια γίνονται».  

Σχετικά με τις προτάσεις Νίμιτς, ο κ. Καμμένος τόνισε: «Κανένα από τα ονόματα που πρότεινε ο Νίμιτς δεν μου αρέσει. Προσωπικά δεν θα ψηφίσω κανένα», ενώ σημείωσε ότι «θα είναι καταστροφική μια ονομασία με τον όρο Μακεδονία».

Σχετικά με τη δική του απουσία από το χθεσινό συλλαλητήριο τόνισε «δεν μπορούσα να πάω, αλλά θα πάω στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα».  

Τέλος, τόνισε ότι «οι ΑΝΕΛ δεν θα κάνουν πισωγύρισμα για το θέμα της Μακεδονίας» κι ότι κατά την άποψή του «κακώς δεν ήταν στο συλλαλητήριο και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ», ωστόσο εκτίμησε ότι «για το Σκοπιανό πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί λύση».