Μόνος και αντιμέτωπος με τις επιλογές του μένει ο Αλέξης Τσίπρας στο θέμα του Σκοπιανού, καθώς δεν κατάφερε να αποσπάσει την συναίνεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ούτε καν και του κυβερνητικού του εταίρου.

Τα πολιτικά παιχνίδια, επικίνδυνα για την φάση που διανύει η χώρα μας,  οδηγούν στην αναπροσαρμογή των συσχετισμών των  πολιτικών δυνάμεων, όπως την προέβλεψε και ο κ. Βούτσης, την οποία και επιδιώκει η κυβέρνηση.

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας για άλλη μια φορά τις πάγιες θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για το Σκοπιανό, αλλά και καταγγέλοντας την κυβέρνηση και την πολιτική του κ. Τσίπρα ξεκαθάρισε ότι οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον Τσίπρα.

Η Φώφη  Γεννηματά μίλησε για διγλωσσία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εμπόδιο στη διαπραγμάτευση , ενώ από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε «κρατάμε μικρό καλάθι». Τη διγλωσσία ως το μεγαλύτερο πρόβλημα ανέφερε και ο κ. Θεοδωράκης, ενώ ο κ. Λεβέντης δήλωσε αντίθετος στο Νοβα Μακεντόνια.  

Οι εξελίξεις ωστόσο αναμένεται να δρομολογηθούν από εδώ και πέρα με την ίδια ένταση, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που καταλήγουν στο γεγονός ότι η συμφωνία και η λύση για το Σκοπιανό θα αργήσει να έρθει.

Εκτιμούν μάλιστα ότι μια συζήτηση στη Βουλή θα αφορά ή θα καταλήξει στην αναζήτηση μιας καλύτερης συγκυρίας για να δοθεί λύση στο Σκοπιανό. Τα βλέμματα ωστόσο τώρα στρέφονται στην επίσκεψη Νίμιτς, του Ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, στις 30 το μήνα όπου και θα ανοίξουν τα χαρτιά τόσο από την πλευρά των Σκοπίων, όσο και της χώρα μας, καθώς θα συζητηθούν και πάλι τα πέντε ονόματα που έχει θέσει στο τραπέζι ο κ. Νίμιτς.