Στους στόχους της επίσκεψής του στην Αχαΐα αναφέρθηκε ο τομεάρχης Εθνικής 'Αμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις που έκανε την Τρίτη στην Πάτρα και όπως τόνισε, «η Ν.Δ. είναι μία παράταξη που μιλάει οριζόντια στην κοινωνία για τα προβλήματα και τα θέματα της Αχαΐας, της Πάτρας, καθώς και το πώς αυτά μπορούν να επιλυθούν».

Ειδικότερα, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «η Αχαΐα είναι πρώτης προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα, όπως στο επίπεδο της επίλυσης των προβλημάτων με αριθμούς και αλήθεια, αλλά και στο αναπτυξιακό, καταθέτοντας πραγματικές προτάσεις».

Όσον αφορά στο επίπεδο των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και των εθνικών εκλογών, ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι «στόχος μας είναι η καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας και φιλοδοξούμε να εκφράσουμε τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας». Όπως πρόσθεσε, «ο πήχης είναι πολύ ψηλά για όλα τα στελέχη μας, από τους βουλευτές, μέχρι τις νομαρχιακές και τοπικές επιτροπές», οι οποίοι όπως τόνισε, «πρέπει να βάλουν υψηλό στόχο».

Όπως εξήγησε στην συνέχεια , «πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας, με φάρο την αλήθεια».

Σε αυτό το σημείο ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε, με αφορμή την επίσκεψή του στην Αχαΐα, ότι «είναι μία προσπάθεια να μην έρθει η Αθήνα να πει ποιο είναι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για το νομό, ή να ορίσει υποψηφίους για το νόμο, ή να δώσει εξ αποστάσεως λύσεις στα προβλήματα, αλλά όλα αυτά να προέλθουν από την κοινωνία και τις δυνάμεις της, όπως και όλοι όσοι θα την εκπροσωπήσουν, θα σφυρηλατήσουν και θα δημιουργήσουν το τοπικό πρόγραμμα του κόμματος».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «έχουμε άξιους βουλευτές, έχουμε άξια στελέχη, έχουμε άξιους ανθρώπους και φιλοδοξούμε να εκφράσουμε μεγαλύτερα κομμάτια της πατραϊκής της αχαϊκής κοινωνίας».

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αχαΐα, ο Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε την 116 πτέρυγα μάχης της πολεμικής αεροπορίας στον 'Αραξο και την αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας. Επίσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλο και με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.