Με διαρροές απαντούν από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τις αναφορές του Έλληνα Επιτρόπου κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου στις οποίες αναφέρθηκε δύο φορές στον πρώην πρωθυπουργό, καλύπτοντας πλήρως την περίοδο πρωθυπουργίας του ιδίου.

Από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή τονίζεται ότι, σε σχέση με τα μεγάλης σημασίας θέματα του μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης, οι επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απαντώντας νωρίτερα εμμέσως σε όσα αναφέρονται στη δικογραφία.

Στην πρώτη ανέφερε:

«Σε έκτακτη Κυβερνητική Επιτροπή που συγκάλεσε ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και υπό την προεδρία του, αποφασίζεται -πολύ σωστά- η κάλυψη όλου του πληθυσμού. Δηλαδή 8 εκατομμύρια κατοίκων επί δύο υποχρεωτικές δόσεις για τον καθένα (16 εκατομμύρια)»

Συνεχίζοντας είπε:

«Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα ακόμα παραπάνω αστείο. Οτι ο υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή για να ζητήσει περισσότερα εμβόλια. Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Η επιστολή στον Παπανδρέου και οι δημόσιες δηλώσεις πριν από την Κυβερνητική Επιτροπή δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Οτι ο πρωθυπουργός είχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα»