Στα ύψη από την πρώτη στιγμή αναμένεται να ανέβει στην Ολομέλεια το πολιτικό θερμόμετρο για την υπόθεση Novartis, καθώς το πρώτο ζήτημα που αναμένεται να τεθεί είναι αυτό με τον αριθμό των καλπών που θα στηθούν. Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε να στηθούν δέκα κάλπες, μία για κάθε πρόσωπο το όνομα του οποίου εμπλέκεται στη δικογραφία.

Η πρόταση Βούτση για μυστική ψηφοφορία κατά πρόσωπο (σε 10 ή 1 κάλπη) για τα 10 πολιτικά πρόσωπα εγκρίθηκε με ψήφους 14 έναντι 8. Αντίθετα, απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να μπουν σε ένα και μόνο ψηφοδέλτιο και τα δέκα ονόματα.

Οριστικά το θέμα της κάλπης θα κριθεί το πρωί, καθώς υπάρχει η δυνατότητα να στηθεί μόνον μια κάλπη σε περίπτωση που οι εμπλεκόμενοι στη δικογραφία που είναι ταυτόχρονα και βουλευτές δηλώσουν ότι αυτοεξαιρούνται από το δικαίωμα ψήφου.

Και σε αυτή την περίπτωση, όπως έχει ξεκαθαριστεί, θα μπορούν οι βουλευτές να επιλέγουν ξεχωριστά «ναι», «όχι», «παρών» ή «λευκό» για καθέναν από τους 10.

Στα ψηφοδέλτια θα αναγράφονται επίσης τα τρία καταγγελόμενα αδικήματα που αφορούν τους 10 (δωροδοκία, δωροληψία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος).