Έγγραφο με το οποίο αποδεικνύεται ότι η Αικατερίνη Λιάκου, σύζυγος του αδερφού του Αλέξη Τσίπρα, κατέχει παράλληλα θέση στο Δημόσιο, αλλά και στο γραφείο του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσου Πετρόπουλου, ως μετακλητή (και όχι αποσπασμένη) υπάλληλος, δημοσίευσε ο Ελεύθερος Τύπος.

Θέτοντας το ζήτημα στον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο η εφημερίδα πήρε την εξής απάντηση: Η κ. Λιάκου «είναι ικανό στέλεχος σε θέματα οργάνωσης ελεγκτικού έργου, του ΕΦΚΑ και η δουλειά που κάνει είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί το πλάνο δράσης των ΠΕΚΑ πανελλαδικά», δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος, προσθέτοντας ότι «επελέγη για το έργο αυτό και όταν ολοκληρωθεί θα επιστρέψει στην κύρια θέση της».

Aργότερα υπήρξε και νέα ανακοίνωση του υπουργείου:

«Με σημερινό δημοσίευμα, ο "Ελεύθερος Τύπος" επιχείρησε να στραφεί εναντίον εργαζόμενης- υπαλλήλου του ΕΦΚΑ, όχι επειδή απασχολείται νόμιμα και με αυξημένα καθήκοντα στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά για το όνομα και τη συγγένεια που φέρει!»

» Το συγκεκριμένο δημοσίευμα εμφανίζει ως δήθεν «ρουσφέτι» το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος του ΕΦΚΑ, με τις γνώσεις και την εμπειρία της, παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες για τα θέματα οργάνωσης των Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων Ασφάλισης (ΠΕΚΑ).»

» Παράλληλα, αποσιωπά ότι, διοικητικά και οργανωτικά, η παροχή της υπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων γίνεται, κατά την πάγια διαδικασία της δημόσιας διοίκησης, με παράλληλη απασχόληση. Ουδέν μεμπτό.»

«Αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο μιας «δημοσιογραφίας» που δεν σέβεται τίποτα. Με 'ανθρωποφαγική' διάθεση, στοχοποιεί πρόσωπα και οικογένειες για καθαρά μικροπολιτικούς λόγους» καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.