Πρεμιέρα σήμερα για την επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης της Βουλής η οποία καλείται να διερευνήσει τυυχόν ποινικές ευθύνες δέκα πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis. Παρά το γεγονός ότι η σημερινή συνεδρίαση θα έχει "διαδικαστικό" χαρακτήρα με εκλογή προεδρείο και προγραμματισμό εργασιών, φαίνεται πως η σύγκρουση για τις αρμοδιότητες της επιτροπής θα είναι σφοδρή και με το "καλημέρα".

Οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να κλείσει γρήγορα τον φάκελο και να τον επιστρέψει στη Δικαιοσύνη, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας η οποία δια του επικεφαλής της στην επιτροπή Μάκη Βορίδη ζήτησε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. 

"Η Νέα Δημοκρατία λέει όλα στο φως. Αυτό σημαίνει πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και επιτροπής με πλήρεις αρμοδιότητες. Σημαίνει κλήση και κατάθεση μαρτύρων. Όχι μόνο των δέκα πολιτικών προσώπων αλλά και των τριών προστατευομένων μαρτύρων. Μόνο έτσι θα αποκαλυφθεί το εύρος της υπόθεσης αλλά και το μέγεθος της σκευωρίας. Δεν γίνεται να σπιλώνονται με αυτό τον τρόπο πολιτικοί οι οποίοι ενόχλησαν την κυβέρνηση".