«Πρέπει να κόψουμε τους διαύλους επικοινωνίας σε εμπορικό επίπεδο με την Τουρκία. Όχι διπλωματικά, αλλά εμπορικά. Το ξεκαθαρίζω» πρότεινε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος σχολιάζοντας το περιστατικό με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών. Για το θέμα της κράτησης των Ελλήνων στρατιωτών στις τουρκικές φυλακές τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, εκτιμώντας ότι «ο πρωθυπουργός έπρεπε να πάρει από την πρώτη στιγμή τηλέφωνο στον Ερντογάν».  

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η κυβέρνηση χειρίστηκε σωστά τον χρόνο σε διπλωματικό επίπεδο, ενώ εκτίμησε ότι είναι αναγκαίο να είναι ενωμένοι όλοι οι Έλληνες απέναντι στο ζήτημα της επιστροφής των δύο στρατιωτικών.

Όσο για το εάν η Τουρκία ενδεχομένως να ζητήσει ανταλλάγματα προκειμένου να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες, βάζοντας στο τραπέζι το θέμα με τους «8» Τούρκους αξιωματικούς, ο κ. Καμμένος εκτίμησε: «Εμείς έχουμε τελεσίδικες αποφάσεις από τα δικαστήρια της χώρας, είμαστε ένα ευρωπαϊκό και δημοκρατικό κράτος.

Κάτι που δεν είναι η Τουρκία. Άρα εμείς δεν μπορούμε να παρακάμψουμε την απόφαση αυτή». Σχετικά με την επίσκεψη του Ερντογάν στη χώρα μας ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Δεν ήταν καλά σχεδιασμένη. Έπρεπε να είχαμε καλύτερο προγραμματισμό προκειμένου να μην έχουμε αυτές τις τοποθετήσεις από την πλευρά του Ερντογάν».   

Τέλος, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την επιθυμία του ότι «θα ήθελα να πάω να δω τα παιδιά, εάν ήμουν σίγουρος ότι δεν θα έκανε ζημιά στα ίδια τα παιδιά και την υπόθεση. Ούτε τις οικογένειες μπορούμε δυστυχώς να επισκεφθούμε. Πρέπει να είμαστε όλοι ψύχραιμοι και προσεκτικοί τη συγκεκριμένη στιγμή».