Την ανάγκη να παραιτηθεί η κυβέρνηση και γίνουν εκλογές υπογράμμισε ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας τη στάση της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Ο πρώην υπουργός ωστόσο κατήγγειλε και τις σοβαρές προκλήσεις από την πλευρά του αθλητικού παράγοντα Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε χθες στον αγωνιστικό χώρο έχοντας στην τσέπη του το περίστροφό του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ o κ. Πάγκαλος ανέφερε: «Ο κ. Σαββίδης νομίζει ότι έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Και αφού κατάφερε να κερδίσει δικαστική απόφαση στις 4 το πρωί κατ' εντολήν και να αλλάξουν την προηγούμενή τους απόφαση, θεώρησε ότι μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει . Προφανώς έχει τις πλάτες της κυβέρνησης. Δεν είναι μόνο ένα ποδοσφαιρικό γεγονός. Μην ξεχνάτε ότι έχει κερδίσει ένα πρόστιμο για τη ΣΕΚΑΠ, και γενικά δεν βγήκε ποτέ η κυβέρνηση να τον ψέξει».  

Για την προκλητικότητα των Τούρκων ο κ. Πάγκαλος δεν απέκλεισε τον κίνδυνο να υπάρξει ένα δυστύχημα, ενώ κατήγγειλε την αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία κατά την άποψή του δεν είναι ούτε ικανοποιητική ούτε αποτελεσματική, γι' αυτό και κατέληξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί: «Φοβάμαι δυστύχημα.

Δεν ξέρω αν θα είναι θανατηφόρο, όπως λέει ο Πάνος Καμμένος. Δεν ξέρω γιατί ο Καμμένος θέλει να δραματοποιεί τα γεγονότα. Ο Ερντογάν θέλει να δημιουργήσει εις βάρος μας μια νίκη εκ του μη όντως. Φοβάμαι ότι θα έχουμε κι άλλες προκλήσεις από τους Τούρκους. Τα σοβαρά κράτη κοιτάνε να κλείσουν μέτωπα κι όχι να τα αφήνουν να απλά να υπάρχουν. Αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε πουθενά, σημαίνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί και να προκαλέσει εκλογές. Υπάρχει ανάγκη να γίνουν εκλογές και πραγματικά δεν βλέπω πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς».