Την απουσία ενημέρωσης στην αξιωματική αντιπολίτευση για τις διαπραγματεύσεις στο Σκοπιανό ανέδειξε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της ΝΔ, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής της συνέντευξης, επισήμανε πως «η αξιωματική αντιπολίτευση δεν γνωρίζει τίποτα για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το σκοπιανό. Μόνο ό,τι μαθαίνουμε από τα δημοσιεύματα» ενώ συμπλήρωσε πως «δεν μπορούμε να απαντάμε σε υποθετικά σενάρια για ευαίσθητα εθνικά θέματα».

Σημείωσε δε, ότι θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να αποκτήσει μία ενιαία εξωτερική και αμυντική πολιτική. «Είναι ώρα να το αποφασίσουμε και να το κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά την έξοδο από το πρόγραμμα δανειοδότησης, σημείωσε: «Βγαίνουμε από τη δανειοδότηση και μένουμε σε μία σκληρότερη λιτότητα. Το τέταρτο πρόγραμμα υπάρχει ήδη. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ήδη σε σκληρά μέτρα που θα ισχύσουν μετά τη λήξη του τρίτου μνημονίου, όταν θα σταματήσει η χρηματοδότηση».

Τέλος, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις στη Γάζα. «Η ΕΕ πρέπει να πάρει θέση άμεσα και να αναλάβει πρωτοβουλίες για όλα όσα γίνονται στη γειτονιά μας», κατέληξε η κ. Μπακογιάννη.