«Θέλατε να μείνει μόνο η σπίλωση εις βάρος μου. Η σκιά. Να λοιπόν γιατί εγώ σας μηνύω και οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί. Το χρωστάω στο λαό, στην οικογένειά μου, στην γυναίκα μου και στα παιδιά μου.

Όπως λέτε κι εσείς, αυτό είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη. Και σας ευχαριστώ που το κάνατε πιο εύκολο», με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την τοποθέτησή του στη Βουλή ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, το όνομα του οποίου καταγγέλθηκε από τους «προστατευόμενους μάρτυρες» ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση Novartis.

Ο Αντώνης Σαμαράς με απόλυτα καταγγελτικό ύφος απέναντι στην κυβέρνηση, αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό επανέλαβε την πρόθεσή του να φτάσει την υπόθεση αυτή μέχρι τέλους, προκειμένου να αποδείξει ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση είναι μια σκευωρία που στήθηκε από την κυβέρνηση εις βάρος του, προκειμένου να μείνει η σπίλωση στο όνομά του.

«Όταν κάποιος καταγγέλλεται για κάτι είναι δυνατόν να μην καλείται να καταθέσει; Γιατί το έκαναν αυτό στο ΣΥΡΙΖΑ; Το έκαναν από φόβο. Σύντομα θα καταλάβουν ότι τόσο μεγάλες υποθέσεις δεν μπαίνουν εύκολα στο αρχείο. Σήμερα θα σας αιφνιδιάσω. Θα ξεκινήσω ευχαριστώντας τον Πρωθυπουργό που μίλησε για σκάνδαλο και σήμερα τρέχει να προλάβει μια σκευωρία. Θα τον ευχαριστήσω για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την υπόθεση και απέδειξαν από μόνοι τους πρόκειται για σκευωρία.  

Θα σας κάψει ο Παπαγγελόπουλος

Με αιχμηρό λόγο ο κ. Σαμαράς έκανε και αναφορά στον πρώην υπουργό κ. Παπαγγελόπουλο με την προειδοποίηση μάλιστα  προς την κυβέρνηση ότι «εμείς δεν είμαστε και δεν γίναμε όμηροι του Παπαγγελόπουλου. Προσέξτε, θα σας κάψει ο Παπαγγελόπουλος», υπογράμμισε με νόημα και συνέχισε: «Θα σας ευχαριστήσω όμως γιατί μόνοι σας παραδεχτήκατε την ανικανότητά σας.

Στην κυβέρνησή μου δεν είχαμε ψευδαισθήσεις. Προειδοποιούσαμε και εσείς δεν ακούγατε, ότι θα πάτε τη χώρα στα βράχια αν εκλεγείτε, ότι θα πάτε για τρίτο μνημόνιο κι εσείς φέρατε και το τέταρτο. Προειδοποιούσαμε ότι φέρατε καταιγίδα φόρων, τσουνάμι μεταναστών και θα βουλιάξατε τη χώρα. Εσείς απαντούσατε με χορούς και με νταούλια. Σήμερα που φέρατε τη χώρα εδώ που η φέρατε τώρα… θέλετε να κατασκευάσετε ενόχους. Μας εκδικείστε επειδή είχαμε δίκαιο. Αυτές οι αυταπάτες πληρώνονται. Μέχρι σήμερα τις πλήρωσε ο ελληνικός λαός, τώρα θα της πληρώσετε κι εσείς».  

Αντιπολίτευση Σαμαρά: «Συνεχίζεται τα ψέματα» Ο Αντώνης Σαμαράς ωστόσο, αυτή τη φορά πρόσθεσε και πολιτικές αιχμές στην ομιλία του. Δεν περιορίστηκε μόνο στο να υπερασπισθεί την θέση του στο θέμα της Novartis, αλλά παράλληλα υπερασπίστηκε της πολιτικής του επί της πρωθυπουργίας του, κάνοντας παράλληλα και μια σφοδρή και εντονότατη κριτική στην κυβέρνηση. «Παραμυθιάζετε τον κόσμο ότι βγαίνετε από τα μνημόνια, ενώ έχετε υποθηκεύσει με σκληρά μέτρα την χώρα για τα επόμενα μέτρα» ανέφερε και συνέχισε με έντονους αντιπολιτευτικούς τόνους λέγοντας: «Είχαμε εξασφαλίσει ύφεση των τριβών με τον Ερτογάν επειδή ακριβώς είχαμε σφαγή στα σύνορα.

Εσείς ανοίξατε τα σύνορα και τώρα ο Ερντογάν απειλεί ότι θα ανοίξει την κάνουλα των μεταναστών. Σταδιακά αποκαθιστούσαμε τη νομιμότητα στα πανεπιστήμια. Εσείς επαναφέρατε το άσυλο ανομίας. Αφήσατε χιλιάδες καταδικασμένους για κακούργημα από τις φυλακές και πολλοί από αυτούς εγκληματούν ξανά».  

«Σας αποστόμωσε ο Μίκης»

Ο κ. Σαμαράς αφού αποδόμησε την κυβερνητική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, στράφηκε και πάλι προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό σημειώνοντας: « Άλλο καιροσκόπος και άλλο ηγέτης. Είναι τόσα τα αδιέξοδά σας που κατασκευάσατε κατηγορίες εναντίον μας για μην βλέπει ο κόσμος τα αδιέξοδά σας.

Σας πρόλαβε όμως και σας αποστόμωσε ο Μίκης, σας είπε αριστερόστροφους εθνικιστές. Ψάχνετε εξιλαστήρια θύματα. Δεν θα είμαστε εμείς αυτά, ούτε ο ελληνικός λαός». Έκλεισε μάλιστα την ομιλία του με μια συμβουλή προς την κυβέρνηση: «Βγείτε από την αυταπάτη ότι η σκευωρία εναντίον μας θα σας γλιτώσει. Αντίθετα θα σας χαντακώσει. Η χώρα θα επιβιώσει μετά από εσάς και μετά τις αυταπάτες σας, παρά τα ψέματα και τις καταστροφές που προκαλέσατε. Εγώ είμαι αισιόδοξος για μια άλλη Ελλάδα. Εσείς κοιτάξτε στον καθρέφτη σας και αναρωτηθείτε αν πρέπει να ντρέπεστε ή αν πρέπει να ανησυχείτε».