Με μια ανακοίνωση-πρόκληση, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την απόφαση του ΣτΕ με την οποία χορηγήθηκε άσυλο στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη την ημέρα του πραξικοπήματος στην Τουρκία.

«Επιβεβαιώθηκε και πάλι ενώπιον της διεθνούς κοινότητας ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που παρέχει στέγη σε πραξικοπηματίες. Καταδικάζουμε την απόφαση, η οποία προσβάλει βαθύτατα τη συνείδηση του τουρκικού έθνους. Ελπίζουμε οι ελληνικές δικαστικές αρχές να μην επαναλάβουν στο μέλλον το ίδιο λάθος με αντίστοιχες μεροληπτικές αποφάσεις» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο συγκεκριμένος Τούρκος αξιωματικός Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί είναι ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, με απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ σε σχηματισμό Ολομέλειας. Με ισχυρή πλειοψηφία η Ολομέλεια, σύμφωνα με πληροφορίες,  αποφάσισε την απόρριψη του του αιτήματος του πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με το οποίο ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων με την οποία είχε χορηγηθεί άσυλο στον Τούρκο.

Συνεπώς στον συγκυβερνήτη πρόκειται να χορηγηθεί άσυλο και με τη «βούλα» του ΣτΕ μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας.