Το Σκοπιανό κυριάρχησε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον πατριάρχη για τις προσπάθειες του, για θετική επίλυση των διαφορών με την εκκλησία της ΠΓΔΜ, τονίζοντας ότι η θετική κατάληξη των διαπραγματεύσεων μπορεί να οδηγήσει σε περιβάλλον σταθερότητας και συνεργασίας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης διευκρίνισε ότι το Φανάρι ενεργεί στα πλαίσια των Κανονικών του υποχρεώσεων -για άρση των διαφορών και των σχισμάτων για τη διαφύλαξη της πανορθόδοξης ενότητας και συνεργασίας. Νωρίτερα ο ίδιος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση της ελληνικής πολιτείας στο έργο του Πατριαρχείου για την υπεράσπιση των αρχών και των αξιών της Ορθοδοξίας, αλλά και των πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος.

Παράλληλα ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συναντήθηκε και με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με τον οποίο και συνομίλησαν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη.