Αναδιατάσσεται το πολιτικό σκηνικό και αυτό φάνηκε σήμερα κατά την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή με αφορμή τα προαπαιτούμενα αλλά και την αναφορά του στο θέμα της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ που φαίνεται προκάλεσε βαθύ ρήγμα στο ΚΙΝΑΛ. Αίσθηση προκάλεσε στην αίθουσα του Κοινοβουλίου το γεγονός ότι μόλις ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, εμφανίστηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, για να ακούσει την ομιλία του.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμήν απουσίαζε και δεν παραβρέθηκε ούτε κατά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι την ίδια ώρα, η Φώφη Γεννηματά αποχωρεί από την αίθουσα, ένδειξη ίσως και του ρήγματος που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις με το Ποτάμι, λόγο του Σκοπιανού.

Το τρίτο σημάδι ωστόσο, που οδηγεί στην αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, είναι το γεγονός της διένεξης του κ. Θεοδωράκη, όταν η κ. Μάρκου σχολίασε μέρος της ομιλίας του από τα βουλευτικά έδρανα με αποτέλεσμα ο κ. Θεοδωράκης να κάνει επίθεση στην πρώην βουλευτίνα του Ποταμιού, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να τον… καταχειροκροτούν ενθουσιασμένοι, ίσως και γιατί λίγο πριν είχε αναφερθεί με θερμά λόγια για την συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ.

Σημείωσε σχετικά με την συμφωνία, ότι  πρέπει να δώσουμε το χέρι στους γείτονές μας και να τους βοηθήσουμε, ενώ χαρακτήρισε τη συμφωνία «ως ένας απαραίτητο πρώτο βήμα».