«Φουρνέλα» μέσα κι έξω από τη Βουλή αναμένεται να πετάξει ο Αντώνης Σαμαράς το επόμενο διήμερο μετά τις εναντίον του ύβρεις από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος του καταλόγισε ότι «πουλά ψεύτικο υπερπατριωτισμό».

Ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνον αναμένεται να μιλήσει στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας αλλά και να κατέβει σε ένα από τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος αύριο και μεθαύριο. «Όλα θα γίνουν και θα απαντηθούν στην ώρα τους» επεσήμαναν αργά το μεσημέρι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ενώ ο ίδιος σε σχετική ερώτηση του parapolitika.gr κατά την έξοδο του από τη Βουλή, μειδίασε υπαινικτικά.

Στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ είναι γνωστό ότι ο Σαμαράς ως πρώην πρωθυπουργός αλλά και υπουργός Εξωτερικών διατηρεί πολύ μεγάλο ιστορικό αρχείο και απολύτως λεπτομερές όσον αφορά τις πολιτικές του δραστηριότητες.

Ως εκ τούτου κατά την ομιλία του (σσ ή και σε ενδεχόμενες παρεμβάσεις του) θα αναφερθεί εκτενώς στα γεγονότα της περιόδου 1990-1996, σε συνεντεύξεις του αλλά και σε διπλωματικές του ενέργειες ενώ θα μιλήσει και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σκοπιανό όχι μόνο την περίοδο της πρωθυπουργίας του 2012-2015 αλλά και προγενέστερα.

Όσον δε για τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις, αυτή θα αποφασιστεί εκείνη την ώρα και πάντως «αυτή τη φορά δεν θα είναι μόνος στο Σύνταγμα αλλά μαζί και μ΄ άλλους βουλευτές».