Ο Κώστας Κατσίκης αποδείχτηκε ο πιο φανατικός υποστηρικτής της άποψης του Πάνου Καμμένου ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι ΑΝΕΛ να ρίξουν την κυβέρνηση, όπως ξεκαθάρισε μιλώντας από το βήμα της Βουλής το απόγευμα της Παρασκευής κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας.

«Τι ακριβώς ζητάτε από τους ΑΝΕΛ; Να ρίξουμε την κυβέρνηση; Δεν θα την ρίξουμε» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση, δεν μιμούμαστε το Σαμαρά, να τον χαίρεστε» συνέχισε, προσθέτοντας: «Και εύχομαι να ζω όταν ο ιστορικός του μέλλοντος αποκαλύψει για ποιο λόγο αυτόν που αποκαλούσατε τότε προδότη εσείς και το μητσοτακέικο αποδεχθήκατε την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία». 

Ζήτησε μάλιστα «και τα ρέστα» από την αντιπολίτευση, ρωτώντας γιατί δεν έκαναν πρόταση μομφής όταν οι ΑΝΕΛ είχαν διαφωνήσει με νομοσχέδιο της κυβέρνησης: «Γιατί τόσες διαφωνίες που είχαμε μέχρι σήμερα δεν καταβάλλατε κάθε προσπάθεια να τις αποτρέψετε;»

«Εμείς καταψηφίσαμε, εμείς στηλιτεύαμε κι εσείς στηρίζατε ως στυλοβάτες τα νομοσχέδια. Γιατί δεν θέτατε τότε μομφή; Πρέπει να ακούσει ο ελληνικός λαός τι σόι δεξιοί είστε. Αυτοί που ψηφίσατε αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια, ταυτότητα φύλου, σύμφωνο συμβίωσης, Καύση νεκρών και μουσουλμανικό τέμενος. Πρέπει να ξέρει ο λαός τι σόι δεξιοί είστε» είπε χαρακτιστικά. 

Στο τέλος επανέλαβε πως οι ΑΝΕΛ «από την αρχή έχουμε πει ένα μεγάλο "όχι" στην παραχώρηση του όρου Μακεδονία και έχουν αντιταχθεί στην οικειοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς», καλώντας μάλιστα τη Νέα Δημοκρατία «να διατυπώσει ευθέως την άποψη της αν συμφωνεί με την ύπαρξη του όρου Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους».