Στο θέμα της απόπειρας εισβολής στα γραφεία του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ.Κατσίκη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης σε δηλώσεις του. «Έγινε μία προσπάθεια επίθεσης νέα σε γραφείο βουλευτή μιλάω για κ. Κατσίκη και θέλω να σας δώσω συνέχεια σε αυτά που σας είχα πει πριν από μερικές μέρες, όταν στη Βουλή είχαμε την πρόταση δυσπιστίας και η Βουλή είχε δεχτεί μία πρωτοφανή επίθεση επί δίωρο, η οποία απετράπη μεν από ολιγάριθμες ομάδες» είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο κ. Βούτσης είπε ότι τον τελευταίο καιρό «δυστυχώς είμαστε μάρτυρες φαινομένων όπου μικρές ολιγάριθμες ομάδες της ακραίας βίας και ακραίας διχαστικής συνθηματολογίας και προσπάθειας εκφοβισμού του πολιτικού συστήματος προς βουλευτές κόμματα. Η Δημοκρατία έχει τους τρόπους να αμύνεται. Το κάνει μέσα στη Βουλή» υπογράμμισε.

«Η πάνδημη αποδοκιμασία από όλες δυνάμεις δημοκρατικού τόξου κάθε στιγμή. Όχι επιλεκτικά, συμψηφιστικά, όχι επιβραβεύοντας απόψεις που οδηγούν σε βίαιες ενέργειες. Αυτή η προειδοποίηση και εκ μέρους μου προς όλους -και πιστεύω διερμηνεύω συναισθήματα μεγάλης πλειοψηφίας -πιστεύω θα είναι αρκετή για να σταματήσουν τέτοιου είδους ενέργειες. Εγώ μιλάω πολιτικά και εκ μέρους της δημοκρατικής επαγρύπνησης, την οποία όλοι πρέπει να έχουμε γιατί σε τέτοιες δύσκολες πολιτικές περιστάσεις που σοβαρά ζητήματα είτε ως εκκρεμότητες είτε ως υπάρχουσες αντιπαραθέσεις μπαίνουν στη βάσανο συζήτησης για να ληφθούν αποφάσεις δεν πρέπει να δίνεται το οξυγόνο σε οποιαδήποτε ομάδα ακροδεξιά και φιλοφασιστική να διαμορφώνουν μία συνείδηση φόβου. Αυτό πρέπει να αποφευχθεί απολύτως και πρέπει όλοι και όλες χωρίς συμψηφισμούς και επιλεκτικές διατυπώσεις αν διαμορφώνουμε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο απομόνωσης όλων αυτών ενεργειών κ ομάδων πέραν της καταδίκης.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν εντάσσει το περιστατικό στο σχέδιο που κατήγγειλε το Μαξίμου, ο κ. Βούτσης απάντησε: «Ενδεχομένως».

Σε άλλη ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος οι βουλευτές να απειλούνται κατά την άσκηση των πολιτικών τους καθηκόντων-υποχρεώσεων, ο κ. Βούτσης απάντησε: «Εκτιμώ ότι διάφοροι επιχειρούν να υπάρξει αυτός ο κίνδυνος. Εγώ εκτιμώ ότι η Δημοκρατία και συνείδηση πολιτικών είναι σε υψηλό επίπεδο για να μην το επιτρέψουν».