Την έντονη αντίδραση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη προκαλεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους Δήμους. Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Καμίνης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρνει την απλή αναλογική, επειδή δεν κατάφερε να αλώσει τους Δήμους.

«Ουσιαστικά και αυτό σημαίνει διάλυση του τελευταίου προπυργίου το οποίο διασφαλίζει την καθημερινότητα των ανθρώπων που είναι οι δήμοι. Πάνε ουσιαστικά να εισαγάγουν την απλή αναλογική γιατί τους Δήμους δεν έχουν καταφέρει ακόμα να τους αλώσουν. Θα προκαλέσουν μια τέτοια ακυβερνησία σε όλο το σύστημα της καθημερινότητας στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά αυτό φαίνεται πως δεν τους ενδιαφέρει καθόλου. Δεν είναι η απλή αναλογική αυτή καθεαυτή το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι αν θέλανε απλή αναλογική θα έπρεπε παράλληλα να αλλάξουν και το σύστημα διακυβέρνησης στους Δήμους. Δεν είναι τα εκλογικά συστήματα τα οποία σώζουν την κατάσταση» εξήγησε.

Ζήτησε μάλιστα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε περίπτωση που η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, να φέρει ένα δικαιότερο εκλογικό σύστημα.

Σχολιάζοντας την επέτειο των 3 χρόνων από το δημοψήφισμα, ο κ. Καμίνης είπε: «Πριν από τρία χρόνια κάναμε ένα δημοψήφισμα και η 'κωλοτούμπα' που έκανε η κυβέρνηση αφήνει μια πίκρα. Οι άνθρωποι δεν είχαν συνειδητοποιήσει τι ψήφιζαν».

Όσο για το ίδιο το δημοψήφισμα, το χαρακτήρισε θεσμική φάρσα. «Δεν είχαν συνειδητοποιήσει οι άνθρωποι τι ψήφιζαν γιατί κλήθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα να αποφανθούν σε ένα κείμενο που δεν είχε καν μεταφραστεί στα ελληνικά και δεν ήταν και η τελευταία λέξη της επιτροπής. Όλο αυτή ήταν μια τραγική φάρσα» τόνισε.

Ερωτηθείς αν στις επόμενες εκλογές θα κατέβει στην κεντρική πολιτική σκηνή, απάντησε: «Είναι πάρα πολύ νωρίς για όλα αυτά, ότι και να κάνω εγώ θα κριθώ από τη δουλειά μου στο Δήμο οπότε εκεί αφιερώνομαι και εκεί δουλεύω».