Το πολιτικό στίγμα του νέου πολιτικού φορέα που δημιουργεί μαζί με τον Τάκη Μπαλτάκο στη δεξιά παράταξη, έδωσε ο κ. Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στον Παναγιώτη Τζένο. «Κοιτάμε δεξιά συντηρητικά. Δεν ντρεπόμαστε να πούμε ότι πιστεύουμε στην πατρίδα και στην σημαία.

Οι πατροπαράδοτες αξίες, οι συντηρητικές του ελληνικού λαού, θα είναι αυτές που θα ακολουθήσουμε» τόνισε ο κ. Καμμένος και ξεκαθάρισε σχετικά με τις όποιες συνεργασίες προκύψουν ότι: «Εμείς δεν έχουμε σκοπό να γίνουμε ούτε εταίρος, ούτε εταίρα κάποιου. Θέλουμε ένα ηγηθούμε σε ένα πατριωτικό μέτωπο.

Να ενώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις του χώρου σε ένα δυνατό μέτωπο. Έχουμε εμπειρία, πολιτική και κομματικοί. Θέλουμε να φανούμε χρήσιμοι στο λαό, όχι στους άλλους πολιτικούς». Παράλληλα ο κ. Καμμένος επέμενε πως ισχύει απόλυτα το γεγονός κατά την εκτίμησή του,  ότι ο Τσίπρας-Καμμένος συνεννοήθηκαν για να ρίξουν την κυβέρνηση.

«Ο Πάνος τέσσερα χρόνια μιλούσε για τον Καραμανλή και τον καραμανλισμό και κατηγορούσε τον Μητσοτάκη, και στο  Ζάππειο, όταν φόρεσε την γραβάτα ο Τσίπρα, μιλούσε για τον καλύτερο πρωθυπουργό. Έγιναν συζητήσεις και για τα ανταλλάγματα. Δεν ήταν εύκολη η απόφαση και για τους συναδέλφους. Το σκοπιανό στοίχησε σε όλους, αλλά υπήρξαν όλα αυτά τα ανταλλάγματα που πρόβαλε ο Πάνος Καμμένος».    

Ο «γάμος» με τον Μπαλτάκο

Σχετικά με την συνεργασία και το πολιτικό «πάντρεμα» με τον κ. Μπαλτάκο ανέφερε: «Το πιο δύσκολο ήταν να «παντρευτώ» με βάζελο. Εγώ ήμουν αντιμνημονιακός και παραμένω. Γιατί γνωρίζω πώς μπήκαμε στα μνημόνια. Οι εξελίξεις όμως έφεραν ανατροπές. Δεν μπορούσαμε να διαγράψουμε το χρέος, γιατί δεν το κάναμε νωρίτερα όταν μπορούσαμε. Μόλις μπήκα στην πολιτική και είδα τι γίνεται από μέσα, ότι άλλαξε χέρια το χρέος και πήγε στον Ευρωπαίο φορολογούμενο, κατάλαβα ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Η βάση της συνεργασίας αυτής είναι τα εθνικά θέματα σίγουρα, αλλά και στα οικονομικά θέματα. Θέλουμε ένα κοινωνικό πρόσωπο να έχει η δεξιά και αυτό θέλουμε να υποστηρίξουμε».

«Απενοχοποίηση δεξιάς»

Στόχος του κόμματος που δημιουργεί ο κ. Καμμένος, είναι όπως ανέφερε και ο ίδιος για την απενοχοποίηση της δεξιάς: «Θα προσπαθήσουμε επειδή υπάρχει μεγάλο ρεύμα να στηρίξουν αυτή τη νέα κίνηση, να στραφούμε στην απενοχοποίηση της δεξιάς. Είχα τηλέφωνα μάλιστα από πρώην συναδέλφους των ΑΝΕΛ. Από πολιτευτές, από πρώην βουλευτές. Όλα αυτά δείχνουν μια τάση. Ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να έχουν έναν χώρο να εκφραστούν».  

Ακροδεξιός

Σχετικά με την «ταυτότητα» του ακροδεξιού που του προσδίδουν οι συνάδελφοί του στο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θεωρώ σε καμία περίπτωση τον εαυτό μου ακροδεξιό. Είμαι δεξιός. Καθαρός. Ακροδεξιός στην Ελλάδα και ακραίως είναι ο χρυσαυγίτης. Δεξιός είναι ο νοικοκύρης. Που θέλει το πρωί να πηγαίνει στην δουλειά του, να πηγαίνει το παιδί του στο σχολείο, να έχει ασφάλεια και υγεία».    

Διάψευση

Για τα δημοσιεύματα που μιλούν για «μυστικό δείπνο» και «δούρειο ίππο» ο κ. Καμμένος μίλησε για γελοιότητες και διέψευσε κάθε επαφή και συνάντηση, αλλά και τα σενάρια που δημοσιεύει η εφημερίδα «Δημοκρατία».