Συνεχίζεται το σφυροκόπημα για την κυβέρνηση μετά και τις αποκαλύψεις της εφημερίδας ΠΑΡΠΑΟΛΙΤΙΚΑ για τα δάνεια της οικογένειας Τσίπρα, η οποία κατάφερε σε περίοδο κρίσης να κάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις στο δάνειό της, με την αντιπολίτευση να επιμένει στο θέμα και να ζητά απαντήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου.

Να ενημερωθεί η Βουλή και να πέσει άπλετο φως στην σκοτεινή αυτή υπόθεση των ευνοϊκών ρυθμίσεων των δανείων της οικογένειας Τσίπρα, ζητά η αντιπολίτευση, την στιγμή μάλιστα, που ούτε το Μαξίμου, ούτε ο εξάδελφος του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, που εμφανίζεται ως εμπλεκόμενος στο θέμα των δανείων της οικογένειας του πρωθυπουργού, κατάφεραν να δώσουν πειστικές και ουσιαστικές απαντήσεις.

Την ίδια στιγμή μάλιστα, η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, συνεχίζει τον χορό των αποκαλύψεων, με νέο δημοσίευμα το οποίο αποκαλύπτει και δεύτερο δάνειο το οποίο «έτυχε» ευνοϊκών ρυθμίσεων για την οικογένεια του πρωθυπουργού.

Η αντιπολίτευση βρίσκεται απέναντι από την κυβέρνηση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Κώστα Τζαβάρα να ζητάει και σήμερα την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για να ανοίξει εκ νέου τον φάκελο της υπόθεσης, κάνοντας λόγο δικαστικό σκάνδαλο. Παράλληλα με παρέμβασή του σήμερα στο ραδιόφωνο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου ζητά να ενημερωθεί η Βουλή και ο ελληνικός λαός για την υπόθεση των δανείων της οικογένειας Τσίπρα, ενώ δήλωσε πως θα ζητήσει ενημέρωση από τον υπουργό Δικαιοσύνης.  

Και δεύτερο δάνειο για την οικογένεια Τσίπρα

Χθες, η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της σχολίασε τις «απαντήσεις» του Γιώργου Τσίπρα σχετικά με το θέμα, οι οποίες δεν ήταν επαρκείς.   Η συνέντευξη που παραχώρησε ο ξάδελφος του Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση με την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα που είχε καταθέσει η εταιρία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα, όπως σημειώνει η ΝΔ «δεν μας έκανε σοφότερους», ενώ παρέθεσε και τρία «αυτονόητα» όπως λέει ερωτήματα.  

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΝΔ:  

«O ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα και προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας αποφάσισε να δώσει συνέντευξη για την πολύκροτη υπόθεση με την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα που είχε καταθέσει η εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα. Δυστυχώς όσα είπε δεν μας έκαναν σοφότερους. Παραβλέπουμε τις ύβρεις εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και θέτουμε τρία αυτονόητα ερωτήματα στα οποία παραδόξως τόσο όσο ο ίδιος, όσο και το Μαξίμου, εδώ και μια εβδομάδα, τηρούν σιγή ιχθύος.    

1. Είχε ή δεν είχε ο Γιώργος Τσίπρας συμμετοχή στην πλαστογράφηση της προσωπικής ασφαλιστικής του ενημερότητας που κατατέθηκε από τον ξάδερφό του (και αδερφό του Πρωθυπουργού), Δημήτρη Τσίπρα;      

2. Αν δεν συνέπραξε ο ίδιος στην πλαστογράφηση και η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στον Δημήτρη Τσίπρα, γιατί δεν κινήθηκε νομικά εναντίον του από τη στιγμή που κατέθεσε ένα πλαστό πιστοποιητικό που αφορούσε τον ίδιον;      

3. Πώς άραγε εξηγεί ο Γιώργος Τσίπρας, ότι η δίωξη που ασκήθηκε στην εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ δεν έγινε και σε βάρος του, όταν η πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα αφορούσε προσωπικά τον ίδιο ως επιβλέποντα μηχανικό;    Ας απαντήσει πρώτα πειστικά σε αυτά και στη συνέχεια έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα.  

Πως δηλαδή κατέληξε -όλως περιέργως- όλη η υπόθεση στο αρχείο και πως συνδέεται ενδεχομένως η παραγραφή ενός σκανδάλου με τις παράδοξες μετακινήσεις συγκεκριμένων εισαγγελικών λειτουργών...».