«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί, χωρίς ηθικές αναστολές και ιδεολογικές συντεταγμένες, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, με συνεχείς πολιτικές μεταμφιέσεις και επικοινωνιακές φιέστες, καλλιεργώντας πολιτικό περιβάλλον τοξικότητας, αναπτύσσοντας διχαστικό λόγο, χωρίς όραμα για τη χώρα, να «γαντζωθεί» όσο μπορεί περισσότερο στην εξουσία», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός διακατέχεται από «πολιτική αμνησία», αλλά οι πολίτες δεν είναι αμνήμονες.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα «στο διάγγελμά του, ο πρωθυπουργός «ξέχασε» να πει ότι παρέλαβε τη χώρα λίγο πριν την καθαρή έξοδο από τα προγράμματα, όπως επιβεβαιώνουν πλέον και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, και μετά την καταστροφική διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015, με τις «αυταπάτες», τη «δημιουργική ασάφεια», τους τυχοδιωκτισμούς και τις ιδεοληψίες, τη φόρτωσε με ένα αχρείαστο, βαρύ 3ο μνημόνιο. Το αποτέλεσμα ήταν η «γραβάτα» του κ. Τσίπρα να έχει κοστίσει στους πολίτες 14,5 δισ. ευρώ νέα μέτρα λιτότητας».

Ερωτηθείς για το εάν θα υπάρξει κλίμα σύγκρουσης στο δρόμο προς τις επόμενες εκλογές ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν θα ακολουθήσει το δρόμο της συκοφαντίας και του διχασμού, επισημαίνοντας πως είναι ανάγκη να υπάρξει πολιτική και κοινωνική συνεννόηση για την ομαλή πορεία της χώρας.

Τονίζοντας πως δεν υπάρχει καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, χαρακτήρισε την «Ιθάκη» του κ. Τσίπρα είναι «ψεύτικη, ακριβή και αβέβαιη» και πως η χώρα όχι μόνο δεν έχει φτάσει στην πραγματική της «Ιθάκη» αλλά συνεχίζει να ζει στα χέρια του κ. Τσίπρα τη δική της «Οδύσσεια».

«Σε αντιδιαστολή με τις άλλες χώρες που εξήλθαν με ουσιαστικό και όχι τυπικό τρόπο από τα προγράμματα, η κυβέρνηση έχει προ-νομοθετήσει νέα μέτρα λιτότητας για τα προσεχή έτη, έχει δεσμευτεί στην επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων για πολλά χρόνια, έχει δεσμεύσει τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα, έχει συμφωνήσει οι ρυθμίσεις για το χρέος να υλοποιηθούν υπό όρους και προϋποθέσεις και έχει αποδεχθεί την ένταξη της χώρας σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, το οποίο για πρώτη φορά ενεργοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο», σημείωσε.

Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση απέτυχε σε όλους τους αναπτυξιακούς στόχους της και προβλέπει κάνουν λόγω για συρρικνωμένους ρυθμούς μεγέθυνσης μέχρι το 2022. «Όλα αυτά δεν συνάδουν με μία κατάσταση επιστροφής στην κανονικότητα, αλλά μάλλον με μία κατάσταση παραλυτικής στασιμότητας», επισήμανε.

Ο κ. Σταϊκούρας δηλώνει πως η ΝΔ με την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αύξησης της ποσότητας και βελτίωσης της σύνθεσης του πλούτου της χώρας, θα προχωρήσει σε μειώσεις φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών.