«Νοιώθω απόλυτα δικαιωμένος» δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση ENERGA.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Έχω ασχοληθεί όσο κανείς άλλος Βουλευτής με το πρωτοφανές σκάνδαλο ENERGA-HELLAS POWER. Όταν ουδείς σχεδόν ασχολείτο με το ζήτημα, με 25 ερωτήσεις στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο κράτησα στην επικαιρότητα ένα σκάνδαλο που πολλοί επεδίωξαν να ξεχαστεί.

Η σύλληψη και πάλι του βασικού πρωταγωνιστή κ. Φλώρου, με σοβαρές υποψίες ότι θα προσπαθούσε να διαφύγει στο εξωτερικό, όπως ο Χριστοφοράκος, με δικαίωσε πλήρως. Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η σκανδαλώδης αποφυλάκισή του έφερα με κατεπείγουσα ερώτηση μου το θέμα στην Βουλή για να αναζητηθούν οι ευθύνες.

Και από ό,τι προκύπτει από τα στοιχεία, που γίνονται γνωστά υπάρχουν τεράστιες ευθύνες σε μια οργανωμένη προσπάθεια, δεν θα διστάσω να το πω, αποφυλάκισης και δραπέτευσης του κ. Φλώρου στο εξωτερικό, έτσι ώστε να αποφύγει τις βαρύτατες συνέπειες των πράξεων του. Όλοι μας ζήσαμε την «διευκόλυνση» των Χριστοφοράκου και Καραβέλα να διαφύγουν στο εξωτερικό, «διευκόλυνση» που η Κοινή γνώμη λέει ότι προήλθε από αυτούς που μαζί τα τρώγανε με τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου ENERGA. Η υπόθεση «αποφυλάκιση Φλώρος», από την πρώτη στιγμή μας θύμισε τις αλησμόνητες αυτές «αποδράσεις». Και με τα νέα στοιχεία που προέκυψαν προκύπτει ότι το κόλπο ήταν στημένο από εμπλεκόμενους στην Υγεία και στην Δικαιοσύνη, εμπλεκόμενους που οφείλει η Πολιτεία να ανακαλύψει και να τιμωρήσει άμεσα. Είτε για την συνενοχή τους (βλ. πλαστά πιστοποιητικά) είτε για την ανικανότητά τους (βλ. ανικανότητα να διακριβώσουν την γνησιότητα των πλαστών πιστοποιητικών).

Αν αληθεύουν οι φήμες περί προσπάθειας απόδρασης του κ. Φλώρου στο εξωτερικό, θα πρέπει τώρα η Πολιτεία να εξασφαλίσει ότι ο κ. Φλώρος ασφαλής θα λογοδοτήσει για όλες τις ποινικές υποθέσεις που τον βαρύνουν και θα τον προστατέψει από κάθε λογής κίνδυνο μπορεί να διατρέχει εντός των φυλακών. Θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι ο κ. Φλώρος θα ομολογήσει ποιοι ήταν αυτοί που τον διευκόλυναν στις παράνομες πράξεις του και να ζητήσει και την δίωξη αυτών για συναυτουργία».