Σε μία συστηματική προσπάθεια να προσεταιριστεί αυτοδιοικητικούς που προέρχονται από τον χώρο της κεντροαριστεράς αναμένεται να επιδοθεί στο προσεχές διάστημα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την 83η ΔΕΘ, τι στάση θα τηρήσει στις αυτοδιοικητικές, απάντησε ότι «προφανώς και είμαστε ανοιχτοί σε πρόσωπα που έρχονται από το χώρο της κεντροαριστεράς αλλά και έντιμοι άνθρωποι που προέρχονται από το κέντρο και την κεντροδεξιά. Δεν θα συνεργαστούμε με πρόσωπα που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία».

Σε ό, τι αφορά τα ονόματα που θα υποστηρίξει, αναφέρθηκε στον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

«Για την Κρήτη πιστεύω ότι έχει έναν εξαιρετικά ικανό περιφερειάρχη με σημαντικό έργο. Θεωρώ ότι είναι ένα από τα πρόσωπα εκείνα που θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί για να δημιουργήσει μία πλατιά πλειοψηφία. Το ίδιο ισχύει για τον περιφερειάρχη στη Δυτική Ελλάδα και τον δήμαρχο στη Θεσσαλονίκη, που έχει εξαιρετικό έργο και πιστεύω ότι θα αποτιμήσουν θετικά οι πολίτες», σημείωσε.