Στη διαβεβαίωση ότι η Νέα Δημοκρατία, ως κυβέρνηση ή αντιπολίτευση, δεν θα ψηφίσει στη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπων έδωσε από τη Θεσσαλονίκη ο γραμματέας της Π.Ε της Ν.Δ, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης βρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Γραμματεία Σχέσεων Κόμματος - Κοινωνίας με θέμα τη Συμφωνία με την πΓΔΜ και σημείωσε: Η κυβέρνηση προκαλεί για να δημιουργήσει σύγχυση μεταξύ εθνικισμού και πατριωτισμού. Η ζημιά έχει γίνει αλλά δεν είναι ανεπανόρθωτη. Μπορούμε να δουλέψουμε. Η συμφωνία αυτή, οπότε κι αν φτάσει στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία δεν θα την ψηφίσει".

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, που σημείωσε ότι "Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν περιορίζεται σε σύνθετη ονομασία αλλά τους δίνει όλα όσα ζητούσαν από το 2008". Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε στις πέντε τρύπες που, όπως είπε ο ίδιος, άφησε η κυβέρνηση στη Συμφωνία.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, σημείωσε πως "Η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί μόνο το εθνικό συμφέρον" ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί άμεσα.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη οι κ.κ Βασίλειος Γούναρης, καθηγητής ιστορίας του ΑΠΘ, Μανώλης Βλαχογιάννης, αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, Βίκυ Νάκου και η αν. Γραμματέας σχέσεων κόμματος - κοινωνίας της ΝΔ. Τη συζήτηση συντόνισε η γραμματέας σχέσεων κοινωνίας - κόμματος της ΝΔ, Ζωή Ράπτη.

Τέλος, στην εκδήλωση παρευρέθη ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, και ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεων, Σίμος Δανιηλίδης.