Τη σαφέστατη διαφωνία του με τη γραμμή Καμμένου για το Σκοπιανό και την πτώση της κυβέρνησης εξέφρασε ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος, επιβεβαιώνοντας μάλιστα πως τον τελευταίο καιρό αισθάνεται πως δεν έχει επαφή με τους υπόλοιπους βουλευτές.

«Δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά. Η διαφοροποίησή μου για το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι εμφανής, δεν έχω κρυφτεί. Το έχω πει σε όλους τους τόνους και με τον πιο επίσημο τρόπο στην κοινοβουλευτική μου ομάδα, ότι είναι ένα θέμα, που πρέπει να λυθεί, κι αυτό είναι καλό για τη χώρα» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Focus fm.

Ερωτηθείς, αν είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπαχριστόπουλος απάντησε: «Ακούω αυτά που λέγονται και γράφονται, αλλά δεν έχω μιλήσει ποτέ με κανέναν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει καμία συμφωνία παρασκηνίου. Πιστέψτε με, δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω και σπίτι μου. Κάποιοι, δεν μπήκαμε στη Βουλή για να κάνουμε δημόσιες σχέσεις με αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα, ούτε για να πλουτίσουμε.

«Η διαφοροποίησή μου για τη συμφωνία των Πρεσπών είναι καίριο θέμα, είναι πολύ κεντρική διαφωνία. Δεν σας κρύβω ότι εξαιτίας του θέματος αυτού, κάπου αισθάνομαι λίγο έξω, δεν σας το κρύβω. Δεν έχω καμία επαφή, δεν πολυμιλάμε, στις υποχρεώσεις μου βέβαια είμαι τυπικός. Αισθάνομαι λίγο 'παγωμένα', κάπου έχω 'παγώσει'» κατέληξε.

«Έχω διαφορετική άποψη»

Τις απόψεις του για το Σκοπιανό τις επανέλαβε και στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989. «Η διαφοροποίησή μου είναι γνωστή εδώ και καιρό. Έχω διαφορετική άποψη. Με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ έχω πάρα πολύ καλή σχέση. Έχω μια άλλη άποψη. Δεν είμαι παιδί κομματικού σωλήνα. Δεν υποκρίνομαι. Αυτά με τις ισορροπίες… ούτε θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά. Τον Π. Καμμένο τον θεωρώ έντιμο πολιτικό αλλά εδώ εγώ έχω μια άλλη άποψη. Μπορεί να είμαι εγώ λάθος. Σέβομαι την αντίθετη άποψη αλλά δεν την συμμερίζομαι. Αφήστε να το δούμε όταν θα ‘ρθει».

Σε ερώτηση αν επιθυμεί συνεργασία με τη ΝΔ: «Εγώ όχι προσωπικά. Δεν πιστεύω ότι είχε τέτοιο νόημα (η δήλωση Καμμένου). Νομίζω ότι ήθελε να αναδείξει την ακροδεξιά στροφή. Δεν το έχουμε κουβεντιάσει ποτέ. Δεν το ξέρω και δεν έχει έρθει ποτέ σε καμία κοινοβουλευτική ομάδα και σε κανένα επίσημο όργανο του κινήματος».

Για το θέμα των συντάκεων: «Εγώ λέω ότι δεν θα χρειαστεί μονομερής ενέργεια. Δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε εκεί. Ωστόσο συμφωνώ με τον Πάνο Καμμένο. Έχω πει ότι δεν πρόκειται να κοπεί ούτε μισό ευρώ. Η αλήθεια είναι ότι και ο πρωθυπουργός και ο Τσακαλώτος είναι μαζεμένοι και έτσι πρέπει να είναι γιατί είναι ένα ψηφισμένο μέτρο. Ο Πάνος Καμμένος ως κυβερνητικός εταίρος, άσχετος με το οικονομικό, μπορεί να πει μια κουβέντα παραπάνω. Και εμείς σαν βουλευτές, εγώ σαν βουλευτής δεν θα κατέβαινα ποτέ σε εκλογές με περικοπή συντάξεων. Είπε το αυτονόητο ο Πάνος Καμμένος, εγώ συμφωνώ. Κατάργηση, ακύρωση. Δεν υπάρχει αναστολή του μέτρου. Ακύρωση θα γίνει. Είναι ένα μέτρο το οποίο καθηλώνει κόσμο. Δεν έχει λογική αυτό το μέτρο.»

Τέλος, για τις εκλογές είπε: «Έναν χρόνο πριν τις εκλογές, εγώ λέω ότι θα μπορούσαν να γίνουν και τον Μάιο, μπορεί να γίνουν και του χρόνου τον Σεπτέμβριο, δεν εκτίθεται καμία κυβέρνηση για μέτρα που προαναγγέλλει με πολύ προσοχή. Θα εφαρμοστούν όλα. Συνεπώς το περιθώριο του αρχηγού της ΝΔ είναι πολύ μικρό. Ήταν μνημείο του νεοφιλελευθερισμού όλες οι αναγγελίες του κ Μητσοτάκη.»