Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ

«Ακόμη μία φορά, με τις δηλώσεις του, ο κ. Κοτζιάς προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία», ανέφερε σε δήλωση του ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θόδωρος Τοσουνίδης, με , μετά αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών. 

«Όσον αφορά τα θέματα της Βουλής κατανοούμε ότι δεν γνωρίζει τις διαδικασίες, διότι ουδέποτε υπήρξε εκλεγμένος βουλευτής απευθείας από το λαό.Κρίμα», συμπληρώνει ο κ. Τοσουνίδης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Κοτζιάς κατά την συνάντησή του με τον Γερμανό ΥΠΕΞ Χάικο Μάας, υπεραμύνθηκε της συμφωνίας των Πρεσπών που «μας βγάζει από τη φυλακή από την οποία μερικοί ονειρεύονται να ξαναμπούμε» και προανήγγειλε ότι θα έρθει προς κύρωση περί τα τέλη Γενάρη, Εξέφρασε δε την πεποίθησή του για την υπερψήφιση της Συμφωνίας στην ελληνική Βουλή εκτιμώντας ότι θα την ψηφίσουν εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και μεμονωμένοι βουλευτές, που έχουν δηλώσει τη στάση τους υπέρ της Συμφωνίας.

Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και μεμονωμένους βουλευτές, που έχουν δηλώσει την στάση τους υπέρ της Συμφωνίας, όπως είπε, θα ήλπιζε «ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα στήριζαν αυτή τη συμφωνία», επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς σκέφτονται την εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στην εσωτερική».