Ολοκληρώνεται το παζλ των υποψηφίων Περιφερειαρχών για τη Νέα Δημοκρατία μετά και την ανακοίνωση άλλων τεσσάρων υποψηφίων με το «χρίσμα» της ΝΔ. Συνολικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με έναν λιτό, όπως επιλέγει πάντα, τρόπο ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για 9 από τις 13 περιφέρειες της χώρας που θα κληθούν να δώσουν την μάχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Απομένουν άλλες τέσσερις ή κατά πολλούς τρεις εκλογικές Περιφέρειες, καθώς φαίνεται να έχει κλειδώσει και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με την υποψηφιότητα της Ρόδης Κράτσα που αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα. Επίσης, πολλοί εκτιμούν ότι στην ίδια γραμμή βρίσκεται και η υποψηφιότητα στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Μπορεί να παραμένει με ερωτηματικό ακόμη η υποψηφιότητα του κ. Χρήστου Μέτιου στην συγκεκριμένη περιφέρεια ωστόσο όπως είχε ανακοινώσει από την Άρτα ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ όλοι οι εν ενεργεία Περιφερειάρχες θα είναι και πάλι υποψήφιοι εφόσον το επιθυμούν.  Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες του kalpi19.gr, οι τέσσερεις υποψήφιοι για το «γαλάζιο χρίσμα» για την συγκεκριμένη περιφέρεια είναι εκτός από τον νυν περιφερειάρχη Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, καθώς και ο π.  υπουργός Αλέξανδρος Κοντός. 

Με δεδομένη την δήλωση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη σφραγίστηκαν και οι πέντε πρώτες υποψηφιότητες που αφορούσαν: Τον  Απόστολο Τζιτζικώστα στην Κεντρική Μακεδονία, τον Γιώργο Χατζηµάρκο στο Νότιο Αιγαίο, τον Κώστα Αγοραστό στη Θεσσαλία, τον Αλέξανδρο Καχριµάνη στην Ήπειρο και την Χριστιάνα Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο.

Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε άλλες τέσσερις περιφέρειες που αφορά τους: Γιώργο Πατούλη, που θα είναι  ο αντίπαλος της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής. Τον επί τρεις θητείες δήμαρχο Καλαμάτας και επί σειρά ετών πρόεδρο του νομαρχιακού συμβουλίου, Παναγιώτη Νίκα, που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου απέναντι στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Δέδε και τον νυν περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Επίσης «κλείδωσαν» ως υποψήφιοι περιφερειάρχες  σε Στερεά Ελλάδα με τον Φάνη Σπανό και στη Δυτική Ελλάδα με τον Νεκτάριο Φαρμάκη.

Με δεδομένες τις υποψηφιότητες της Ρόδης Κράτσα και του Χρήστου Μέτιου, ο αριθμός των Περιφερειών φτάνει τις 11 από τις 13.

Απομένουν να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας και Κρήτης, η οποία παραμένει και το μεγάλο ερωτηματικό για τη ΝΔ. Στην Κρήτη τα σενάρια ήθελαν ως  επιλογή του  Μητσοτάκη να είναι ο νυν περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, η υποψηφιότητα του οποίου όμως παραμένει με πολλά ερωτηματικά, αφού τον διεκδικούν και ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Πιο ξεκάθαρα φαίνεται να είναι τα πράγματα στην Δυτική Μακεδονία που τα σενάρια εμφανίζουν τον Γιώργο Κασαπίδη να είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης εκ μέρους της ΝΔ. Μάλιστα ο βουλευτής Κοζάνης της ΝΔ, ανακοίνωσε ότι φιλοδοξεί να διεκδικήσει την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τις επόμενες μέρες θα πει περισσότερα. «Με ενδιαφέρει, θερμά κιόλας», είπε ο κ. Κασαπίδης συγκεκριμένα.