Σφοδρή είναι η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, στις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος  αναφερόμενος σε «πογκρόμ συλλήψεων» από την προηγούμενη κυβέρνηση, τις χαρακτήρισε επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε σε δήλωσή του την παραίτηση του κ. Παπαγγελόπουλο τον οποίο χαρακτήρισε ως υπερασπιστή της Χρυσής Αυγής, με δεδομένο ότι κατά την περίοδο της προηγούμενης κυβέρνησης έγιναν οι συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής.

«Ο κ. Παπαγελόπουλος, αναφερόμενος στον τρόπο που αντιμετώπισε η προηγούμενη κυβέρνηση την Χρυσή Αυγή, μίλησε χθες για “πογκρόμ διώξεων που έγινε για επικοινωνιακούς λόγους”. 

Με άλλα λόγια: Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι διώξεις των χρυσαυγιτών δεν έγιναν για λόγους ουσίας, αλλά για λόγους εντυπώσεων», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης και συμπληρώνει: «Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης λειτουργεί ουσιαστικά ως συνήγορος υπεράσπισης της Χρυσής Αυγής στην εν εξελίξει δίκη».

Ο κ. Χατζηδάκης κλείνει την ανακοίνωσή του ζητώντας την παραίτηση του κ. Παπαγγελόπουλου ενώ αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν μετά από μια τέτοια δήλωση ο κ. Τσίπρας να παραμένει άφωνος.

«Για την πρωτοφανή αυτή δήλωση, δεν μπορεί να παραμένει άφωνος ο κ. Τσίπρας. Ο αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει είτε να παραιτηθεί, είτε να αποπεμφθεί. Σήμερα».