Την έμφαση που δίνει η Νέα Δημοκρατία στις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες αλλά και τις προκλήσεις του ευρωπαϊκού μέλλοντος, ανέδειξε ο Σταύρος Καλαφάτης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Χάρη Ντιγριντάκη στον Alpha 989.

Για το θέμα των επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες σημείωσε, ανάμεσα στα άλλα: «Κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή για το αν και πως η κυβέρνηση προετοιμάζει επενδύσεις σε τεχνολογίες 5G στους αυτοκινητόδρομους. Αφορμή ήταν η Ψηφιακή Συνέλευση 2018 στη Σόφια, όπου συμφωνήθηκε η ανάπτυξη του Διασυνοριακού Βαλκανικού Διαδρόμου μεταξύ της Ελλάδας της Βουλγαρίας και της Σερβίας (Θεσσαλονίκη-Σόφια-Βελιγράδι) και υπογράφηκε σχετική επιστολή προθέσεων ώστε να αναπτυχθεί ένα καλύτερο περιβάλλον για τη δοκιμή και την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G και τη διεξαγωγή δοκιμών με οχήματα χωρίς οδηγό»… «Θέλουμε να ανοιχτούμε στην καινοτομία, να επενδύσουμε σε κλάδους υψηλής προστιθέμενης αξίας για τη χώρα μας. Αναφέρομαι στις απομακρυσμένες υπηρεσίες υγείας, μέσα από το διαδίκτυο, στις κινητές εφαρμογές, στις λύσεις για τις έξυπνες πόλεις. Αυτά, ωστόσο, προϋποθέτουν ένα μεγάλο πακέτο ιδιωτικών επενδύσεων και είναι πολύ σημαντικό για τους επενδυτές να εκπέμπεται από την κυβέρνηση ένα σήμα αξιοπιστίας. Χρειάζεται σταθερό περιβάλλον και κυβερνητική αξιοπιστία για να γίνουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπέμπει αυτό ακριβώς το μήνυμα αξιοπιστίας και συνέπειας. Η Νέα Δημοκρατία προχωρά με την αρχή «ποτέ δεν υπόσχεσαι κάτι που δεν μπορείς να υλοποιήσεις» ακριβώς για ενισχύσουμε την αξιοπιστία απέναντι στους επενδυτές. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο διεθνές σύστημα επενδυτές και χρήματα που ψάχνουν πολλά υποσχόμενες αγορές και η Ελλάδα μπορεί να είναι μία από αυτές, αρκεί να εκπέμψει το κατάλληλο μήνυμα αισιοδοξίας και σιγουριάς».

Ερωτώμενος για τις σημερινές δηλώσεις της Αγγέλα Μέρκελ σημείωσε ότι «η καγκελάριος Μέρκελ άφησε σημάδια και χάραξε σημαντικούς δρόμους στο κομμάτι του ευρωπαϊκού οράματος. Τα μεγάλα στοιχήματα όμως μιας ενωμένης Ευρώπης είναι μπροστά, με πολλές προκλήσεις: θέματα εσωτερικής ασφάλειας, τρομοκρατία, προσφυγικό, αντιμετώπιση ακραίων λαϊκιστικών δυνάμεων. Αυτά είναι στοιχήματα που θα πρέπει όλοι μαζί να απαντήσουμε. Και για αυτό οι πολίτες πρέπει με πολλή σύνεση και σκέψη να κάνουν την επιλογή τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη ανθρώπινη, αλληλέγγυα, με αναπτυξιακό πρόσημο».