Λίγο πριν τη λήξη της θητείας του ο κ. Τσίπρας επέλεξε να χρησιμοποιήσει την αναθεώρηση ως προεκλογική πλατφόρμα, αναφέρει η Μαρία Σπυράκη, σχολιάζοντας τις προτάσεις Τσίπρα για την επικείμενη συζήτηση περί αναθεώρησης του Συντάγματος.

Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής, η εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι για το ζήτημα της Αναθεώρησης είναι εμβληματικό το άρθρο 16 για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Αναφερόμενη στην υπόθεση του ομογενή Βουλιαράτες, η κ. Σπυράκη ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει όλα τα διπλωματικά μέσα ώστε να διαλευκανθούν πλήρως τα αίτια θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σε ερώτηση για τη δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης του Νίκου Κοτζιά, είναι σαφής: «Η επιστολή παραίτησης του υπουργού Εξωτερικών στον πρωθυπουργό δεν αποτελεί ιδιωτική αλληλογραφία. Η δημοσιοποίηση της είναι επειγόντως απαραίτητη και μετά από τις κατηγορίες που αλληλοεκτοξευσαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου για εκατομμύρια ευρώ που διακινήθηκαν αδιαφανώς, με ανάμειξη ακόμη και ξένου επιχειρηματία. Ξέρετε οι κ. Καμμένος και Κοτζιάς συνυπήρξαν για χρόνια στην ίδια κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας επέλεξε την πλευρά του κ. Καμμένου, με τον οποίο διαφωνεί ριζικά για τις Πρέσπες, ενώ ακολουθεί την πολιτική του κ. Κοτζιά. Ποιος κρατάει ποιον και γιατί;»

Σε ερώτηση για το αν θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές ή στην Α' Θεσσαλονίκης, απαντά ότι η θητεία της στην Ευρωβουλή ολοκληρώνεται το Μάιο του 2019: «Όλα αυτά τα χρόνια φροντίζω κάθε μήνα να κάνω απολογισμό της δουλειάς μου μέσω Διαδικτύου. Ο κύκλος αυτός κλείνει με πολύτιμη ευρωπαϊκή πολιτική εμπειρία και γνώση. Πλέον θέλω να δουλέψω για τη Θεσσαλονίκη, για την πόλη από την οποία πρόερχομαι , που μεγάλωσα και ζει η οικογένεια μου, πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα μου δώσουν σταυρό οι πολίτες, όπως και στις Ευρωεκλογές του 2014. Έχω ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον μου στον Πρόεδρο της ΝΔ, να πολιτευτώ στις εθνικές εκλογές στην Α' περιφέρεια Θεσσαλονίκης.»