Κριτική στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως δεν έχει αντιδράσει στις προκλητικές δηλώσεις του Εντι Ράμα, άσκησε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.   Ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως υπάρχει ένδεια αντίδρασης από την ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Μια χώρα πρέπει να απαντά συντεταγμένα και αν ο καθένας έρχεται να ρίξει λάδι στη φωτιά, αυτό δε λέγεται εξωτερική πολιτική. Το είδαμε στις ΗΠΑ όταν άλλα έλεγε ο κ. Καμμένος ως αρχηγός των ΑΝΕΛ και άλλα η επίσημη κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Κικίλιας, λέγοντας πως ο κ. Ράμα προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στην πατρίδα του. «Αν θεσμικά δε σέβεται τον ρόλο του, ως ηγέτη της χώρας του, τού επιστρέφονται οι χαρακτηρισμοί», δήλωσε χαρακηριστικά.  

«Κανένας Έλληνας δεν δέχεται να προσβάλλεται κάποιος συμπατριώτης μας, ειδικά όταν θέλει να παραστεί στην κηδεία ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος έχασε πολύ άδικα τη ζωή του», ανέφερε ο κ. Κικίλιας για να προσθέσει: «Προς χάριν όλων των συμπατριωτών του (σ.σ.: του Έντι Ράμα) Αλβανών, που παραδέχεται ότι ζουν ειρηνικά στη χώρα μας και έχουν προκόψει, ο κ. Ράμα θα έπρεπε να σκέφτεται πολύ πιο προσεκτικά τους χαρακτηρισμούς του».