Την τακτική της πόλωσης και της σκανδαλολογίας στην οποία επιστρέφει με ένταση το Μέγαρο Μαξίμου καταγράφουν με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά τους τα ΝΕΑ.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει τα καυτά ερωτήματα που προκύπτουν μετά από το «χτύπημα» κατά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στην προσπάθεια του Μαξίμου να ανοίξει τον φάκελο «σκάνδαλα», ενόψει εκλογών.  

Ακολουθώντας το «δόγμα Πολάκη» η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να μετατρέψει το πολιτικό σκηνικό σε «ρωμαϊκή αρένα», ενώ την ίδια στιγμή από την αντιπολίτευση, «βλέπουν» σχέδιο απαξίωσης του κεντροαριστερού χώρου, με τον πολιτικό κόσμο να αναρωτιέται «μετά το Σημίτη ποιος;»

Όπως αναφέρει η εφημερίδα στο πεδίο της σκανδαλολογίας και της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής στην οποία επενδύει η κυβέρνηση καθ’ οδόν προς τις κάλπες, γίνεται φανερό ότι ο μεγάλος στόχος πίσω από το «χτύπημα», κατά του πρώην πρωθυπουργού είναι το Κίνημα Αλλαγής που δεν ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις του Μεγάρου Μαξίμου για πολιτική σύμπλευση.

Με τη βεβαιότητα αυτή κινούνται , άλλωστε, και στη Χαριλάου Τρικούπη, μην αποκλείοντας ο επόμενος στόχος να είναι επίσης στελέχη με κυβερνητική διαδρομή και αφετηρία το ΠΑΣΟΚ.  

«Ενωμένοι απέναντι στη λάσπη»

Με το θέμα της σκανδαλολογίας και το «χτύπημα» στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ασχολείται και η στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος «η αποκάλυψη για το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, συγγενικών του προσώπων, δύο πρώην υπουργών, των Μιχ. Χρυσοχοίδη και Β. Μαλέσιου κ.ά. συντάραξε τον χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς κατάλαβαν πλέον όλοι, ως το τελευταίο στέλεχος της παράταξης, ότι «αυτοί εδώ, στην προσπάθειά τους να μείνουν στην εξουσία, είναι ικανοί να βουτήξουν όσο πιο βαθιά γίνεται στη λάσπη».

Στο πλαίσιο αυτό, έχει νομίζω σημασία να τονιστεί η καίρια σκληρή, χωρίς αστερίσκους καταδίκη της προσπάθειας της κυβέρνησης Τσίπρα να αγγίξει «τα άγια της κυσί» της παράταξης.

Και η εκ παραλλήλου ολόθερμη συμπαράσταση που εκφράστηκε στο πρόσωπο του Κ. Σημίτη, αλλά και στον Μ. Χρυσοχοϊδη, εντός και εκτός Βουλής, από όλα τα στελέχη.

Η πρόεδρος Φώφη αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατήγγειλαν με τον πιο έντονο τρόπο και κατηγορηματικό τρόπο τις άθλιες κυβερνητικές μεθοδεύσεις, που τελικό στόχο έχουν να πλήξουν την παράταξη της Κεντροαριστεράς. Πάρτε το απόφαση, δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ» υπογράμμισε η πρόεδρος Φώφη.

«Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας! Ματαιοπονούν, αλλά εκτίθενται και εκθέτουν και τη Δικαιοσύνη» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη δική του ομιλία.  

Γνωρίζω ότι τόσο η πρόεδρος Φώφη, όσο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τηλεφώνησαν και εξέφρασαν και δια ζώσης τη συμπαράστασή τους στον κ. Σημίτη, τονίζοντάς του ότι το σύνολο της παράταξης και των στελεχών της είναι στο πλευρό του.

Πολλά τηλεφωνήματα συμπαράστασης δέχθηκε και ο κ. Χρυσοχοϊδης. Μίλησα με τον τελευταίο. Είναι αποφασισμένος να φτάσει ως το τέλος αυτή την υπόθεση.

«Τώρα αρχίζει ο πόλεμος», μου είπε, «αυτό θα είναι το τέλος τους». Ήταν εξοργισμένος με τη μεθόδευση εις βάρος του κ. Σημίτη, και κατ’ επέκταση εις βάρος του. Και με το δίκιο του…