«Δεν είμαι υπέρ της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. Ο Σημίτης έχει πολιτικές ευθύνες για τους υπερεξοπλισμούς» είπε ο βουλευτής Α' Αθήνας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης στον τηλεοπτικό σταθμό Open:

«Άλλο το σκάνδαλο της Novartis και άλλο η διερεύνηση των λογαριασμών του κ. Σημίτη.

Δεν είναι ίδιας τάξης θέματα» είπε ο κ. Φίλης τονίζοντας ότι πρόκειται για διαφορετικές υποθέσεις που διερευνά η Δικαιοσύνη. «Έχουμε μεγάλες διαφορές με τον κ. Σημίτη κυρίως για την πολιτική του στα θέματα της οικονομίας. Η βιαστική ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ χωρίς προηγούμενη προετοιμασία για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας είναι βασική αιτία για την κρίση που ζούμε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί κάποιος να μηδενίσει μια πολιτική προσφορά».

«Να μην προτρέχουμε και δημιουργούμε σκιές εις βάρος προσώπων και παρατάξεων» υπογράμμισε ο κ. Φίλης προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι φυλακή και ο κ. Παπαντωνίου είναι προφυλακισμένος. Δεν υπάρχει κοινός παρονομαστής με τον κ. Σημίτη, η Δικαιοσύνη διερευνά. Οι πολιτικές ευθύνες όμως είναι το θέμα».