«Mακεδονικό μπαϊράκι» εκ του ασφαλούς σηκώνει για άλλη μια φορά ο Πάνος Καμμένος.

Αφού κράτησε ζωντανή την κυβέρνηση και υπέγραψαν Τσίπρας-Κοτζιάς (εμμέσως και ο ίδιος) τη Συμφωνία των Πρεσπών, απορρίπτοντας την πρόταση μομφής της ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο, τώρα ο Πάνος Καμμένος αντιδρά στις δηλώσεις Ζάεφ.

«Μετά τις τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ είναι πλέον προφανές ότι έχει λήξει κάθε συζήτηση για επιβίωση της λεγόμενης 'Συμφωνίας των Πρεσπών'» δήλωσε χαρακτηριστικά, πετώντας το γάντι στον Τσίπρα.

Ουσιαστικά την παρέμβαση Καμμένου προανήγγειλε η τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος πριν από λίγα 24ωρα είχε πει ότι τα Σκόπια παραβίασαν το Άρθρο 19 της προσυμφωνίας των Πρεσπών, κατά συνέπεια ο πρωθυπουργός μπορεί να αναπέμψει τη Συμφωνία.

Ο υπουργός Άμυνας και συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα συνέχισε στην ανακοίνωσή του: « αλυτρωτισμός και η προκλητική συμπεριφορά των Σκοπιανών αποδεικνύουν στη διεθνή κοινή γνώμη ότι όχι απλώς δεν είναι έτοιμοι να συμμετέχουν σε διεθνείς οργανισμούς, αλλά και ότι δικαιώνουν όλους όσοι από την πρώτη στιγμή επιμένουμε στη βεβαιότητα ότι είναι εγκλωβισμένοι στην προπαγάνδα του Μουσολίνι και του Τίτο».

Οι δηλώσεις Ζάεφ

Στις δηλώσεις του περί «μακεδονικής γλώσσας» εμφανίστηκε να επιμένει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, «καρφώνοντας» ουσιαστικά την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου για το τι συμφωνήθηκε, με τη συμμετοχή και του τέως ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά.

Στα πλαίσια δημόσιας συζήτησης στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας επανέλαβε πως «είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε για τη γλώσσα της Μακεδονίας» είπε και συνέχισε:

«Κανείς δεν θα μας αμφισβητήσει ξανά. Αλλά την ίδια στιγμή να αναρωτηθούμε –τι θα αφήσουμε τα παιδιά; Ας είμαστε σοφοί και να πάρουμε αποφάσεις. Πιστεύω ότι παρέχουμε στο λαό μας ένα μέλλον».

Δείτε το βίντεο: