Σε εξέλιξη βρίσκεται, αυτή την ώρα, συνεδρίαση μεταξύ των βουλευτών και των στελεχών της Ένωσης Κεντρώων, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Τη συνεδρίαση κάλεσε ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης, μετά και την υπερψήφιση του προϋπολογισμού από τον βουλευτή του κόμματος στην Α’ εκλογική περιφέρεια της Θεσσαλονίκης, Γιάννη Σαρίδη, που σύμφωνα με φήμες ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το κόμμα. Η αποχώρησή του θα σημάνει παράλληλα και την διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Parapolitika.gr, η άποψη του προέδρου Βασίλη Λεβέντη είναι: «Καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Προσεχώς θα ληφθούν αποφάσεις».

Σημειώνεται ότι, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, είχε διαρρεύσει το σενάριο περί αποχώρησης του κ. Σαρίδη μαζί με σενάρια που ήθελαν τον πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκο Νικολόπουλο, να προσχωρεί στο κόμμα.

Σαρίδης: Δεν αποχωρώ από την Ένωση Κεντρώων

Δεν αποχωρώ από την Ένωση Κεντρώων, δεν υπάρχει καμία περίπτωση ένταξής μου στον ΣΥΡΙΖΑ, θα καταψηφίσω την Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ο Γιάννης Σαρίδης ο βουλευτής της ΕΚ, ο οποίος υπερψήφισε απόψε τον Προϋπολογισμό.

"Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι χειροπιαστό παράδειγμα ανοίγματος προς το Κέντρο, η αποδοχή μιας πρότασης νόμου που βοηθάει τους συμπολίτες μας κι όχι οι μετεγγραφές οι οποίες γίνονται και συνοδεύονται αποκλειστικά από αλλαγή γνώμης και ούτε και το κλείσιμο, άνευ όρων, ενός ματιού", δήλωσε ο κ. Σαρίδης.