Ξεκάθαρο δίληµµα για την προσφυγή στις κάλπες βάζει στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ίδια ώρα που ο ίδιος ξεδιπλώνει το κυβερνητικό του πρόγραµµα και πυκνώνει το πρόγραµµα των περιοδειών του ανά την Ελλάδα µε το βλέµµα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και µε σκοπό κυρίως τη στήριξη των υποψήφιων περιφερειαρχών που κατεβάζει η Νέα ∆ηµοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση, στα ηγετικά κλιµάκια της Πειραιώς υπάρχει η πεποίθηση ότι η «κυβέρνηση-κουρελού», όπως τη χαρακτηρίζουν, έχει ορίζοντα το πολύ µέχρι τον Μάιο και εκεί τοποθετούν και το απώτατο όριο για τις εθνικές εκλογές και την πολιτική αλλαγή.

Η αρχή των νέων περιοδειών του κ. Μητσοτάκη θα γίνει µεθαύριο, ∆ευτέρα, από τη Θεσσαλονίκη, την οποία θα επισκεφθεί µεταξύ άλλων για να ενισχύσει την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου. Στη συνέχεια, από την Παρασκευή 18 µέχρι και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος της Ν.∆. θα περιοδεύσει στην Κρήτη, στηρίζοντας ενεργά την καµπάνια του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη απέναντι στον Σταύρο Αρναουτάκη για την περιφέρεια Κρήτης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟ∆Ε Ηρακλείου, µαζί µε τους Λευτέρη Αυγενάκη, Κώστα Τσιάρα και Μανώλη Κεφαλογιάνννη, ενώ θα µιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνουν από κοινού στο Ηράκλειο οι τέσσερις ΝΟ∆Ε του νησιού.

Ο Ιανουάριος θα κλείσει και µε τρίτη περιοδεία του κ. Μητσοτάκη, στη Λέσβο, όπου θα δώσει το «παρών» σε άλλη µια δύσκολη εκλογική µάχη των περιφερειακών εκλογών, αυτή της Χριστιάνας Καλογήρου στο Βόρειο Αιγαίο. Ο πρόεδρος της Ν.∆. θα µιλήσει επίσης σε ηµερίδα για τη νησιωτικότητα και τη γαλάζια ανάπτυξη στη Μυτιλήνη

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας