Μέρος στην κόντρα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, κάνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Βέβαια η μικρή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου δεν κάνει καμία απολύτως αναφορά στα όσα έχει κάνει και έχει πει ο αναπληρωτής υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρεται και στους δυο ζητώντας «σεβασμό».

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής», αναφέρει σε σχόλιό του το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτει:

«Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε  αυτή τη σύντομη ανακοίνωση η κυβέρνηση επέλεξε τη λογική των ίσων αποστάσεων απαντώντας στον διοικητή της ΤτΕ, σιωπώντας για τα όσα έκανε ο Παύλος Πολάκης και συγκεκριμένα για τις ηχογραφήσεις και για τις απειλές ή όλες τις αναρτήσεις και κατηγορίες του Παύλου Πολάκη.

Άγνωστο θα παραμείνει εάν είναι τυχαίο πως το Μαξίμου επιλέγει να ρίξει τους τόνους τώρα που και ο Πολάκης «ακύρωσε» τον εαυτό του σε ό,τι αφορά το αν έκανε καταγραφή της συνομιλίας.