Σε Μόσχα και Νέα Υόρκη θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να πραγματοποιήσει επαφές με αμερικανούς και ρώσους αξιωματούχους αντίστοιχα.

Ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί, στο πλαίσιο και των επερχόμενων εκλογών, να χτίσει το προφίλ του και να διευρύνει τις επαφές του με κάθε πλευρά, αντιλαμβανόμενος ότι η επόμενη μέρα θα τον βρει, αν επιβεβαιωθούν τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Το ταξίδι του στη Μόσχα θα γίνει στις 27 και 28 Φεβρουαρίου όπου και θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον πρόεδρο της Δούμας Βιάτσελαβ Βολόντιν. Με τον Λαβρόφ θα έχουν κσι δείπνο εργασίας. Είχαν ξανασυναντηθεί στο Μόναχο πριν ένα χρόνο.

Στις 7 Μαρτίου ο αρχηγός της ΝΔ θα πάει στην Έδρα Καραμανλή στη Σχολή Διεθνών Σχέσεων Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts της Βοστώνης για την επέτειο 112 χρόνων από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει επαφές με funds ενώ, μετά και την επίσκεψή του στη Βοστώνη, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη για να πραγματοποιήσει αντίστοιχες επαφές.