Κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις που «αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές» έκανε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών στα τέλη Μαΐου. Ο Αλέξης Τσίπρας, που βλέπει τα ποσοστά του κόμματός του να καταρρέουν στις δημοσκοπήσεις, σημείωσε ότι «πρόκειται για ένα πλατύ κάλεσμα για ένα ευρύτερο μέτωπο».

Πιο συγκεκριμένα, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Κάνω ένα πλατύ κάλεσμα για ευρύτερο μέτωπο σε πολίτες, δυνάμειες και συλλογικότητες του προοδευτικού χώρου προκειμένου να αποτραπεί η άνοδος και η επέλαση της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές».

«Παράλληλα, στόχος μας είναι να αντιμετωπιστούν οι κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες επιλογές στην Οικονομία. Πρόκειται για κατεύθυνση πλατιά σε όλες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να απευθυνθεί σε ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι, ανέφερε: «Η πρόταση είναι ειλικρινής και απευθύνεται σε όλους όσους αυτοπροσδιορίζονται στον προοδευτικό χώρο».