Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία υπερκομματικής πιθανώς και επιχειρηματικής Διαπλοκής, σας διηγείται το «Καρφί».

Πρωταγωνιστές αυτής της ωραίας (όσο και πραγματικής) ιστορίας είναι δύο πολιτικοί, ένας θεσμικός παράγοντας στον χώρο της Οικονομίας και ο συνεταίρος του. Και πιο συγκεκριμένα ο τέως Πασόκος και νυν Συριζαίος νέος υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Αγγελος Τόλκας, ο «γαλάζιος» Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αλλά και ο πολιτικά… ανήσυχος Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Που κάποιοι κύκλοι τον εμφάνιζαν έως πρότινος, έτοιμο να «παίξει μπάλα» σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο ως επικεφαλής Δεξιού σχήματος, κόντρα στον Μητσοτάκη

Με ελικόπτερο στα Τρίκαλα

Η ιστορία ξεκινάει από την λεγόμενη και «Βασίλισσα του Βορρά» την πανέμορφη Βέροια. Εκεί στην Ημαθία όπου είχε εκλεγεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ (επί της περιόδου Γιώργου) ο σημερινός υφυπουργός Μετανάστευσης του Τσίπρα Άγγελος Τόλκας. Και ο οποίος - για όσους πιθανώς δεν γνωρίζουν - την “κοπάνησε” από το ΚΙΝΑΛ όταν η Φώφη δεν του έκανε το χατίρι να τον χρίσει υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Τόλκας λοιπόν (δικηγόρος στο επάγγελμα) μετά την μικρή και αδιάφορη βουλευτική και υπουργική του θητεία, έμεινε χωρίς σοβαρή δουλειά όταν το ΠΑΣΟΚ πέρασε στην αντιπολίτευση. Ήταν εκείνη την περίοδο που βρήκε μια «άκρη» με τον Μίχαλο και φέρεται να προσέφερε, κάποιες νομικές υπηρεσίες στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Φαίνεται πως οι σχέσεις των δύο ανδρών εξελίχθησαν σε τέτοιο βαθμό, έτσι ώστε - όπως γλαφυρά μας περιέγραψαν - να φτάσουμε στο σημείο λίγο καιρό μετά, Μίχαλος και Τόλκας να ταξιδεύουν με ελικόπτερο στα Τρίκαλα, έτσι ώστε ο Τόλκας να μιλήσει ως καλεσμένος στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και ο Μίχαλος στο τοπικό Επιμελητήριο.

Ο συνέταιρος του Μίχαλου από την Βέροια

Η στενή σχέση Μίχαλου - Τόλκα φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από ακόμη ένα γεγονός.

Πρόεδρος στο Επιμελητήριο Ημαθίας είναι ο Γιώργος Μπίκας, ένας πολύ ισχυρός επιχειρηματίας της Μακεδονίας στον χώρο των κρεάτων και των φρούτων, ο οποίος μαζί με τον Μίχαλο ιδρύσαν λίγο μετά το 2010 την εταιρεία «Foodballer» που δραστηριοποιείται στην βιομηχανία κρέατος, και τροφοδοτεί αλυσίδες λιανεμπορίου, ξενοδοχειακές μονάδες και χώρους εστίασης.

Και παράλληλα τον τελευταίο χρόνο όπως ακούγεται, πως επιθυμεί να μπει δυνατά στο κομμάτι της σίτισης των μεταναστών αλλά και γενικότερα στον τομέα της επισιτιστικής βοήθειας.

Με την εκλογή λοιπόν του Μπίκα (του συνέταιρου του Μίχαλου) στην Προεδρία του Επιμελητηρίου Ημαθίας, προσλαμβάνεται αμέσως με φωτογραφική προκήρυξη η σύζυγος του σημερινού υφυπουργού Μετανάστευσης Άγγελου Τόλκα στο επιμελητήριο του συνεταίρου του Μίχαλου, προκαλώντας μάλιστα σάλο στην τοπική κοινωνία.

Ο Τζιτζικώστας και ο Μίχαλος

Όπως όλοι γνωρίζουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ασχολείται θεσμικά με το θέμα των μεταναστών, άρα υπάρχει θεσμικό ενδιαφέρον και για το κομμάτι της σίτισης τους.

Παράλληλα έτρεχε όλα τα προηγούμενα χρόνια σειρά προγραμμάτων επισιτιστικής βοήθειας όχι μόνο για μετανάστες αλλά και για Έλληνες (σχολεία, άπορες οικογένειες κλ.π.)

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας διατηρεί στενή πολιτική σχέση με την Ημαθία και τον (δεξιό) Πρόεδρο του Επιμελητηρίου της περιοχής Γιώργο Μπίκα - συνέταιρου του Κώστα Μίχαλου- ο οποίος μέσω της κοινής του εταρείας με τον πρόεδο του ΕΒΕΑ «Foodballer» ενδιαφέρεται να επεκταθεί και στον “χρυσοφόρο” τομέα της σίτισης των Μεταναστών.

Ενώ υπάρχουν σειρά φωτογραφικών ενσταντανέ, Τζιτζικώστα – Τόλκα κατά την περασμένη ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ημαθίας.

Σε μια εκδήλωση που έδωσε και το παρόν ο Μίχαλος, προφανώς με την ιδιότητα του ως Πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Φανταστείτε λοιπόν με όλα τα παραπάνω τι θα μπορούσε να σκεφθεί ο οιοσδήποτε εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία που κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά αρχεία.

Ότι δηλαδή ο βασικός τομέας ευθύνης του υφυπουργού Άγγελου Τόλκα θα η είναι η σίτιση των μεταναστών