Νέες αποκαλύψεις έρχονται  στο φως για τις πτήσεις-μυστήριο του κυβερνητικού αεροσκάφους του Μαδούρο στην Αθήνα. Μετά και την επιβεβαίωση από την ΥΠΑ ότι στο αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για ανεφοδιασμό καυσίμων επέβαινε ο Χόρχε Αρεάσα, υπουργός Εξωτερικών του καθεστώτος Μαδούρο ο ΣΚΑΙ  έδωσε νέα συνέχεια στο θέμα.  

Στον τηλεοπτικό σταθμό μίλησε απόψε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Χοσέ Γκέρας ο οποίος ισχυρίστηκε ευθέως ότι η άφιξη του Χόρχε Αρεάσα στην Αθήνα έχει σχέση με τον χρυσό της Βενεζουέλας που το καθεστώς Μαδούρο βγάζει έξω από τη χώρα!  

«Βγάζουν τον χρυσό από τη χώρα με έναν τρόπο λαθραίο. Είναι πιθανό, να χρησιμοποιούν ως ενδιάμεσο την Ελλάδα» είπε συγκεκριμένα ο Χοσέ Γκέρα και πρόσθεσε: Χρησιμοποιούν την Ελλάδα για να πάρουν ευρώ τα οποία εισάγουν στο Καράκας.  

Ο Χοσέ Γκέρας είναι κατηγορηματικός ότι η στάση έγινε επειδή η Ελλάδα είναι στην ίδια γραμμή με τον Μαδούρο και εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η κοιτίδα της Δημοκρατίας στηρίζει το καθεστώς Μαδούρο.    

Ο ίδιος σημειώνει πως σκόπιμα επελέγη από το καθεστώς Μαδούρο η Αθήνα ως σταθμός του αεροσκάφους που επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών. «Κάτι σχεδιάζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Για εμένα έχει να κάνει με τον χρυσό. Με βεβαιότητα. Η   Ελλάδα βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τον Μαδούρο. Γι αυτό το λόγο δίνει άδεια προσγείωσης στο αεροσκάφος. (…) Είναι πολύ κακό η Ελλάδα που είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, να στηρίζει μια δικτατορία».  

  Ο ίδιος σημείωσε πως σε καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν επιτρέπεται να προσγειώνονται κρατικά αεροσκάφη της Βενεζουέλας χωρίς να υπάρχει άδεια. «Δεν είναι καθόλου εύκολο, διότι στους αξιωματούχους, έχουν επιβληθεί κυρώσεις. Και αφού έχουν υποστεί κυρώσεις, δεν έχουν άδεια εισόδου».

Να σημειωθεί επίσης ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, αποκάλυψε σήμερα πως το συγκεκριμένο αεροσκάφος καθώς επίσης και άλλα αεροσκάφη της Βενεζουέλας έχουν προσγειωθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άλλες τέσσερις φορές στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο να γίνει ποτέ γνωστός ο λόγος ή ποιοι επέβαιναν.