Την αποκάλυψη ότι το πρώτο εξάμηνο του 2015 όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου του Αλέξη Τσίπρα, είχαν κατανοήσει πλήρως τι ήταν το παράλληλο σύστημα πληρωμών και ότι κανένας στο κυβερνών κόμμα δεν είχε αυταπάτες, προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Κανένας δεν είχε αυταπάτες στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Θέμα 104,6. Αναφερόμενος σε εκείνες τις ημέρες είπε για τον πρωθυπουργό, «ο Αλέξης Τσίρπας είναι ιδιαίτερα οξυδερκής. Κατάλαβε ακριβώς τι ήταν το παράλληλο σύστημα πληρωμών. Ο Αλέξης Τσίπρας, το μόνο που δεν είναι, είναι ανόητος».

«Αφέθηκα στη φαντασίωση ότι δεν μπορεί να είναι 42 χρονών άνθρωπος, δεν θα θέλει να περπατάει στους δρόμους της Αθήνας για 30,40,50 χρόνια με αστυνομική συνοδεία» είπε για τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η αιχμή του δόρατος για τη μνημονιακή στροφή ήταν ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Γιώργος Χουλιαράκης», είπε ο πρώην υπουργός. Όπως σημείωσε η 20ή Φεβρουαρίου, ήταν μια εξαιρετική συμφωνία, αλλά δεν έπρεπε να την έχει υπογράψει. «Πίσω από την πλάτη μου είχαν αποδεχτεί τη σκληρή λιτότητα», υποστήριξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Εκλιπαρώ και απειλώ ταυτόχρονα όλους. Θέλω πάρα πολύ να γίνει στρατοδικείο», είπε ο πρώην υπουργός.