Λίγες μόνο ώρες κράτησε η εξαγγελία του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου, ο οποίος το πρωί σε ραδιοφωνική του συνέντευξη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί και... δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους λέγοντας ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι υπάρχει η σχετική ευχέρεια. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη φημολογία για καταβολή 250 ευρώ στους δημοσίους υπάλληλους και 200 ευρώ στους συνταξιούχους

Οι αντιδράσεις ήταν αλυσιδωτές με τον υπουργό Οικονομικών να απαντάει για τη δήλωση του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου, περί ενδεχόμενου να καταβληθεί επίδομα Πάσχα λέγοντας με νόημα: «Πρώτη φορά το άκουσα! Ρωτήστε τον κύριο Πετρόπουλο».

Το ζήτημα έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου από τη στιγμή που ο Τάσος Πετρόπουλος αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και μετά το άδειασμα του Ευκλείδη Τσακαλώτου σε όλους. Από το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου έλεγαν ότι δεν υπάρχει τέτοιος συνδυασμός ενώ ο ίδιος ο Τάσος Πετρόπουλος αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί.

Συγκεκριμένα από το γραφείο του υφυπουργού Εργασίας έλεγαν πως «ουδέποτε επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες και ουδέποτε επιβεβαίωσε μια τέτοια εκδοχή, αντιθέτως υπογράμμισε ότι τις σχετικές ανακοινώσεις τις κάνει ο πρωθυπουργός».

Η έντονη αντίδραση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο τυχαία δεν ήταν όχι τόσο απέναντι στον Τάσο Πετρόπουλο, αλλά απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου.