«Μια Δημοκρατία δεν μπορεί να εκβιάζεται γιατί η Δημοκρατία είμαστε όλοι εμείς. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να εκβιάζει 10.000.000 Έλληνες και Ελληνίδες. Αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στην εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα» και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Ντίνο Σιωμόπουλο.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ρωτήθηκε για την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τα απειλητικά συνθήματα που γράφτηκαν στα Ιωάννινα κι αν ενοχλήθηκε από αυτά και απάντησε χαρακτηριστικά:

«Προφανώς και με κάνει τρελό. Είναι δυνατόν; Αλλά ξέρετε κάτι; Νομίζω ότι ενοχλεί όλο τον κόσμο. Όπως όταν ο Κουφοντίνας έκανε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, το θυμάστε πριν μερικούς μήνες; Και έκανε τουρισμό στα σημεία που ο ίδιος δολοφονούσε. Πάρα πολύς κόσμος εξοργίστηκε. Γιατί ό,τι και να λέμε, όσο και να προσπαθούν κάποιοι να βάζουν ένα πολιτικό πρόσημο, να βρίσκουν ιδεοληπτικά άλλοθι, να λένε λόγια, λόγια, λόγια, υπάρχουν κάποιες γραμμές στην ελληνική κοινωνία. Υπάρχει μια αρχή, μια μέση κι ένα τέλος».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Κουφοντίνας «εκβιάζει και απειλεί τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία».

Όλη η συνέντευξη στο Kalpi19.gr