«O Βόρειος τομέας της Αττικής, μπορεί να αποτελέσει την «ατμομηχανή» της Αττικής με ανάπτυξη νέων οικονομικών δραστηριοτήτων όπως ο ιατρικός, ο αθλητικός και ο πολιτιστικός τουρισμός», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου της παράταξής του Νέα Αρχή, από το Μαρούσι, όπου διετέλεσε για δώδεκα χρόνια δήμαρχος.

Η ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, επισήμανε ο κ. Πατούλης, μπορεί να γίνει με πρωτοβουλίες όπως την προώθηση συνεργιών με τον ιδιωτικό τομέα, τα νοσηλευτικά ιδρύματα, με έμφαση στην αξιοποίηση του υψηλού επιπέδου ιατρικού προσωπικού της χώρας αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τη προώθηση του συνεδριακού τουρισμού σε συνεργασία με τις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της και τη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών και διεθνών forum, ενισχύοντας το brand name της τουριστικής ταυτότητας της Αττικής.

Ο Γ. Πατούλης, αφού υπογράμμισε την προτεραιότητα που κατέχει στην ατζέντα της παράταξης η ασφάλεια των πολιτών, πρόσθεσε ότι σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος θα προχωρήσει σε επεκτάσεις των οδικών αξόνων και του Μετρό, στη βελτίωση και αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών στο χώρο της εκπαίδευσης και της υγείας, στη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων κοινωνικής φροντίδας και στην επέκταση των δράσεων του Δικτύου Υγιών Πόλεων, με έμφαση στον προσυμπτωματικό έλεγχο και την προληπτική ιατρική.

Στις προτεραιότητες για την Αττική ο κ. Πατούλης τόνισε ότι η πρώτη προγραμματική δέσμευση αφορά στη προώθηση ενός ρεαλιστικού σχεδιασμού για την υιοθέτηση ενός σύγχρονου συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα με έμφαση στην ανακύκλωση και στην περιβαλλοντική εκπαίδευση από τα σχολικά χρόνια.

Ως δεύτερη προγραμματική δέσμευση, ανέφερε τον τομέα της πολιτικής προστασίας, με έμφαση στην πρόληψη, ενώ ως πρωταρχικό στόχο παρουσίασε τη δυνατότητα «να έχει η Περιφέρεια Αττικής πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη». Υπογράμμισε πως στους στόχους του είναι η δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας, μέσα από συνέργειες με τις δυνάμεις της ιδιωτικής οικονομίας και την επένδυση σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο θεματικός τουρισμός, η υγεία και ευεξία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός.