Έχοντας στο ενεργητικό του μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες («Στο Παρά Πέντε», «Σαββατογεννημένες», «Εθνική Ελλάδος»), ο πολυμήχανος Γιώργος Καπουτζίδης αποφάσισε να ξαναπιάσει την πένα του και να γράψει το πρώτο θεατρικό έργο, το οποίο και παρουσιάζει από την ερχόμενη Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στο θέατρο Ήβη.

Πρόκειται για μια σπαρταριστή  κωμωδία με τίτλο «Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του», στην οποία ο Γιώργος Καπουτζίδης συναντά (ξανά) την Κατιάνα Μπαλανίκα και ένα θίασο νέων ταλαντούχων ηθοποιών.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε στο parapolitika.gr και αναφέρθηκε στο νέο του εγχείρημα: «Είναι όντως ένα νέο εγχείρημα, γράφω πρώτη φορά για το θέατρο, αν και είχα κάνει διασκευή άλλα τρία μιούζικαλ, αλλά το σίγουρο είναι πως πρώτη φορά έκανα σκηνοθεσία. Γι’ αυτό είχα πολύ άγχος. Αλλά πιστεύω πήγαν όλα καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος! Μου αρέσει που φτιάχτηκε αυτή η παρέα, παρέα νέων ανθρώπων, ταλαντούχων, που συνεργάστηκαν εξαιρετικά όλο αυτό το διάστημα των προβών, με αλληλεγγύη, αγάπη και συναδελφικότητα. Δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα και αυτό είναι σημαντικό».

Ο ταλαντούχος ηθοποιός έκανε και μια σύντομη περιγραφή,  στο τι πραγματεύεται το έργο: «Το έργο πραγματεύεται τις σχέσεις, τον έρωτα, τους φόβους, τις ανασφάλειες μας, τα διλήμματα που μπορεί να έχουμε, την ελευθερία μας. Δεν αναφέρομαι βεβαία στην ελευθερία με την έννοια να χωρίσουμε και να είμαστε μόνοι μας, αλλά στην ελευθερία του να είμαστε ο εαυτός μας μέσα σε μια σχέση και να λέμε αυτό που αισθανόμαστε. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο σύντροφος μας . Και να ταιριάξουμε έχει καλώς, αν όχι, είναι λάθος να το προσπαθήσουμε. Άλλωστε οι περισσότερες άσχημες, δυστυχισμένες ή αποτυχημένες  σχέσεις οφείλονται στην ανειλικρίνεια».

 

Η άποψη του για το πώς συμπεριφέρονται οι Έλληνες  σε μία σχέση: «Οι έλληνες  γενικά έχουμε μια παλιομοδίτικη νοοτροπία σε ότι  αφορά τις σχέσεις, όμως ευτυχώς υπάρχει κάποια μερίδα κόσμου  που είναι πιο μοντέρνα. Είναι σημαντικό που υπάρχουν και ποιο ανοιχτόμυαλο άνθρωποι, είναι απόψεις που πρέπει να εκφράζονται  και να αντιπροσωπεύονται κιόλας. Ακόμα και να τις βλέπουμε σε ένα μεγάλο κεντρικό θέατρο της Αθήνας, γιατί νοιώθω πολλές φορές ότι οι ιστορίες που λέμε είτε στην τηλεόραση, είτε στο θέατρο είτε στον κινηματογράφο, είναι προσκολλημένες σε παρελθόντα χρόνο. Καλό και αυτό, αλλά δεν είναι αρκετό».

Για την νέα εκπομπή που θα παρουσιάσει στον ΣΚΑΙ, ο Γιώργος Καπουτζίδης αποκαλύπτει: «Είμαι πολύ χαρούμενος αλλά και περήφανος  για την νέα εκπομπή που θα παρουσιάσω, αισθάνομαι πως είναι κάτι με ουσία, με περιεχόμενο, σημαντικό περιεχόμενο και είναι ένα σπάνιο εγχείρημα για την Ελλάδα. Θα έπρεπε να έχει γίνει πάρα πολλά χρόνια, έχουν περάσει τόσοι Ολυμπιακοί αγώνες. Άλλωστε είναι δικός μας δημιούργημα. Και είναι σημαντικό ότι και στο Τόκυο το 2020 οι αθλητές  μας θα πάνε με το εθνόσημα της χώρας μας πάνω τους και πρέπει να τους χειροκροτήσουμε να τους γνωρίσουμε, να αναδείξουμε την προσπάθεια τους αλλά και να αναδείξουμε τα αθλήματα τους. Τους γνωρίζω, συζητάω μαζί τους, κάνω και εγώ το άθλημα του καθενός και θα δείτε εκτός των άλλων την ανθρώπινη πλευρά των αθλητών, μακριά από στατιστικές, μακριά από αριθμούς και επιδόσεις. Θα δείτε πως είναι σαν άνθρωποι, πως λειτουργούν, πως προπονούνται, πως αγωνίζονται αλλά και πως αισθάνονται όταν φθάνουν εκεί ψηλά στην επιτυχία».

72608614_683632612121029_1378472914747129856_n
73475092_2097138667054990_3483335884282003456_n


Όσο για την αποχώρηση του από το «The Voice», τον Γιώργο Λιανό, την Χριστίνα Μπόμπα και την Ελεονώρα Ζουγανέλη ο ίδιος απαντά:  «Αισθανόμουν ότι δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω σε όλα καλά και αισθάνομαι ότι το The Voice ήταν κάτι που το έκανα, το χόρτασα και μπορώ να το αποχωριστώ. Γιατί ήθελα να έχω μια πιο ήσυχη σεζόν, χωρίς πολύ κόσμο χωρίς βαβούρα. Αυτό που δεν μπόρεσα βέβαια να αποχωριστώ ήταν οι άνθρωποι που ήμασταν μαζί. Ο Γιώργος Λιανός μου αρέσει σταθερά εδώ και πολλά χρόνια, τον χάζευα πολλές φορές, όταν παρουσίαζε το Ελλάδα έχεις ταλέντο, το πόσο καλός αλλά και επικοινωνιακός ήταν, οπότε δεν είχα καμία αμφιβολία ότι θα ήταν καλός και σε αυτό. Πάντοτε πίστευα ότι αυτό το concept του ταίριαζε. Η Χριστίνα Μπόμπα, την γνώρισα μέσα από τον Σάκη Τανιμανίδη, είναι ένα γλυκύτατο κορίτσι και χαίρομαι πολύ που πήρε αυτή την ευκαιρία. Αισθάνομαι ότι αυτό είναι κάτι που θα περάσει καλά και θα την γνωρίσει ο κόσμος καλύτερα. Είναι ένα κορίτσι καλλιεργημένο, πέρα από όμορφο, τα υπόλοιπα είναι πράγματα που τα μαθαίνεις στην πορεία. Χαίρομαι για αυτό και εύχομαι να τα καταφέρει, πιστεύω θα τα καταφέρει».