Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα σε συνεργασία με την SciCo με χαρά ανακοινώνουν ότι το 100mentorsnetwork ενώνει τις δυνάμεις του με το STEM STARS GREECE προσθέτοντας την τεχνογνωσία τους στην ανάπτυξη δεξιοτήτων σε αυτή την πρωτοβουλία. Επίσης επεκτείνεται η προθεσμία για τη συμμετοχή Ελλήνων μαθητών σε αυτό το υψηλού κύρους πρόγραμμα.

Τον Δεκέμβριο ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός STEM STARS GREECE με στόχο να στηριχθεί, να τονιστεί και να επιβραβευθούν μαθητές ηλικίας 14-18 ετών με ιδιαίτερη κλίση και ταλέντο στις φυσικές επιστήμες, την τεχνολογία, τη μηχανική ή τα μαθηματικά (STEM).

Οι νικητές του διαγωνισμού θα κερδίσουν σημαντικά βραβεία , μεταξύ των οποίων η εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διεθνή διαγωνισμό International Science and Engineering Fair (ISEF) που θα πραγματοποιηθεί στο Anaheim στην Καλιφόρνια των H.Π.Α. από τις 10 έως τις 15 Μαΐου 2020. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η συνεργασία στο διαγωνισμό STEM STARS GREECE ήταν μια από τις διμερείς εκπαιδευτικές και πολιτιστικές προτεραιότητες που συζητήθηκαν στη διάρκεια του Δεύτερου Ελληνοαμερικανικού Στρατηγικού Διαλόγου  τον Οκτώβριο του 2019.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ελεύθερη. Μπορούν να συμμετέχουν μαθητές που φοιτούν σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα ηλικίας από 14 – 18 ετών  (Τρίτη Γυμνασίου – Τρίτη Λυκείου)  κατά την ημερομηνία του διαγωνισμού.

Όλες οι εργασίες – project πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://stemstarsgreece.athens-science-festival.gr/  μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2020. Ο τελικός κατάλογος των εργασιών που προκρίνονται θα αναρτηθεί στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση τον Μάρτιο 2020.

Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στο Athens Science Festival, που θα πραγματοποιηθεί στις 1-5 Απριλίου 2020 στην Τεχνόπολη στην Αθήνα όπου θα ανακοινωθούν οι δύο συμμετέχοντες/ομάδες που θα κερδίσουν μια θέση στο International Science and Engineering Fair (ISEF). Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του ακροατηρίου του φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τους όρους συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ